29березня2024

Соляник

Золотий фонд підприємства

В колективі ДП «Артемсіль» є люди, яких справедливо вважають золотим фондом підприємства. Саме таким є диспетчер гірничий Саід Хусянович Гататулін.

 

На руднику №4 він працює з 1979 року – з моменту введення в експлуатацію цієї виробничої одиниці «Артемсолі». Після закінчення Дзержинського гірничого технікуму і роботи на вугільних шахтах, молодий спеціаліст перевівся на наше солевидобувне підприємство. Починав свою трудову біографію Саід Гататулін майстром гірничим і на цій посаді пропрацював майже 30 років.

Коли у 90-х роках (через розпад Союзу та значне зменшення обсягів виробництва) на руднику №4 було скорочення штату, він вирішив не переходити на інший рудник і залишився працювати тут. Та вже не на посаді майстра, як раніше, а простим різноробочим. В той же час перехід у робочу групу його зовсім не бентежив, бо було бажання залишитися на рідному руднику, якому він присвятив багато років своєї трудової діяльності.

З часом його великий виробничий досвід та працелюбність зіграли свою роль, і Саіда Хусяновича було призначено машиністом конвеєру. А останні 10 років він працював старшим  диспетчером на цьому ж руднику. Виконуючи свої функціональні обов’язки, він контролював роботу усіх технічних ліній, адже саме від злагодженості дій диспетчерської служби залежить робота усіх виробничих дільниць рудника. Крім того, досвідчений гірник вміло керував диспетчерським складом і колеги завжди з великою повагою ставилися до нього, як до професіонала і просто доброї, порядної людини.

Напередодні Дня шахтаря Саід Хусянович Гататулін прийняв рішення вийти на заслужений відпочинок. У колективі рудника цю новину зустріли з певним сумом. Директор виробничої одиниці Андрій Волошин, нагороджуючи С.Х.Гататуліна почесною грамотою, сказав, що завжди важко прощатися з такими високопрофесійними людьми, і адресував найтепліші слова вдячності за багаторічну бездоганну працю.

У свою чергу, Саід Хусянович запевнив, що прийняв виважене рішення полишити роботу, бо слід подбати про себе, приділити увагу вихованню онуків, зайнятися роботою на присадибній ділянці та іншими справами, на які завжди бракувало часу. Крім того, він продовжить займатися спортом, який раніше любив і неодноразово відстоював честь рідного рудника на змаганнях з футболу. Також він буде підтримувати зв’язок з рідним трудовим колективом, адже тут залишаються працювати його рідні – дружина та дочка.

Випадковий вибір

  • Останні новини

  • Коротко

  • Народні прикмети

ДП ДП "Артемсіль"... ДП "Артемсіль" знаходиться... More detail
Соляники покаталися на ковзанах Соляники п... Минулої суботи два комфор... More detail
Гідно виступили та привезли додому медалі Гідно виступили... З 11 по 13 лютого 2022 року в місті... More detail

Сохраняется опасность проседания грунта и образования карстовых провалов в районе ст. Кудрявка (опасная зона бывшего рудника им. Шевченко). 

 

 20 лютого Цього дня вшановується пам’ять преподобного Луки Елладського. У давнину була смачна традиція пекти пиріжки з цибулею. А погоду нашим пращурам передвіщало сонце і хмари: якщо сонце “заходить червоно” — буде холодне літо; хмари високо — на сприятливу погоду.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова