20квітня2024

Соляник

Здійснена мрія життя

22 грудня 2017 року у Соледарській міській бібліотеці відбулася презентація другої поетичної збірки «Лунай, поезія!». До неї увійшли твори 21-го поета Соледарскої об’єднаної територіальної громади, в тому числі, працівників ДП «Артемсіль» і ветеранів підприємства.

 

Засновник збірок та ідейний натхненник поетичних зустрічей Валентина Куплевацька, член Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», розповіла, що збірка складається з віршованих творів різних за стилем, темами і художніми особливостями. В той же час всі вони належать нашим землякам – людям талановитим, чуйним, з чистою і відкритою душею.

Свято однодумців спільного поетичного сприйняття перемежалося виступами учнів ЗОШ №13, дитячої музичної школи, розповідями про творчість та авторськими читаннями не тільки поетів міста Соледар, а й сіл: Бахмутське, Оріхово-Василівка. Філософська та любовна лірика, казки та легенди, дитячі гуморески, громадські та соціальні вірші… Але більш за все вразили гостей вірші про рідний край, любов до своєї землі і людей.

Непомітно минув час зустрічі. Слухаючи вірші, присутні ніби зупинилися на мить у цьому стрімкому інформаційному світі, а автори, занурившись у глибину поезії, розкривали своє особисте ставлення до життя.

Як відомо, для багатьох людей поезія – це, насамперед, лікувальна психотерапія сьогодення. Тому у своїх виступах поети дякували організаторам заходу за можливість через збірку знайти власного читача. Для багатьох соледарских поетів друкування віршів було мрією життя.

Кожного разу на поетичних читаннях з’являються нові автори, і цьому завжди раді всі учасники поетичних зустрічей. Наступні поетичні читання будуть присвячені Дню поезії і відбудуться у березні 2018 року. Ми ласкаво просимо до Соледарської міської бібліотеки усіх бажаючих взяти участь у цьому заході, який буде стартом до підготовки наступної збірки, присвяченої місту Соледару та підприємству «Артемсіль».

Вікторія ГРУНСЬКА,

 керівник Комунального Закладу «Соледарська міська бібліотека».

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова