17квітня2024

Соляник

На тренуванні пожежних дружин

Згідно наказу в.о.директора ДП «Артемсіль» № 227 від 24.05.2018 року на виробничих одиницях підприємства проходять заходи з підготовки та проведення протипожежного тренування пожежних дружин добровільної пожежної охорони ДП «Артемсіль».

 

Як зазначив перший керівник підприємства Юрій Товстокоренко: «Питання безпеки є найголовнішим для кожного виробництва, оскільки воно стосується життя та здоров’я працівників. Тому треба ретельно і періодично перевіряти якість роботи цієї системи».

 На тренуванні, що відбулося 14 червня в ремонтно-будівельному управлінні підприємства, разом зі спеціалістами відділу цивільного захисту, технічної безпеки та мобілізаційної роботи на чолі з керівником відділу Володимиром Тимошенком побували і кореспонденти газети «Соляник». 

По легенді навчань на складі паливно-мастильних матеріалів ремонтно-будівельного управління почалася пожежа, яку треба будо швидко локалізувати і ліквідувати її наслідки. Після того, як усі учасники тренувань були оповіщені про початок навчальної тривоги, було організовано збір робітників зони умовної пожежі та їх евакуацію в безпечну зону. Потім представники пожежної дружини розпочали процес гасіння вогню за допомо­гою спеціальних технічних засобів (на фото ліворуч).

У ході навчань дії пожежної дружини цього структурного підрозділу були розцінені спостерігачами як досить злагоджені та професійні.  Учасники тренування у спецодязі оперативно застосували первинні засоби пожежогасіння (на фото праворуч). І вже за декілька хвилин пожежу та її наслідки було повністю ліквідовано. 

Як показали навчальні тренування, які на сьогодні вже пройшли на руднику №1,3 та в РБУ, спеціалісти цих виробничих одиниць приділяють постійну увагу питанням пожежної безпеки. Вони роблять висновки з таких навчальних заходів, виявляють слабкі місця і удосконалюють цю систему.  

Попереду подібні тренування відбудуться на руднику №7, де, крім ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, буде перевірятися вміння надавати першу медичну допомогу умовним постраждалим. А вже у серпні цього року планується організувати і провести огляд-конкурс команд пожежних дружин усіх рудників, РБУ та ДАТЦ і оголосити переможця. Значною мірою це буде сприяти отриманню працівниками підприємства необхідних знань та навичок з питань цивільного захисту населення та пожежної безпеки.

Олеся ГУБСЬКА. 

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова