26квітня2024

Соляник

Виконання колдоговору за півріччя визнано задовільним

1 жовтня цього року в ДП «Артемсіль» відбулося засідання погоджувальної комісії.

 

Згідно спільного розпорядження адміністрації та профспілкової організації ДП «Артемсіль» засідання проходило під головуванням заступника головного інженера В’ячеслава Литовченка та очильника профспілкової організації підприємства Андрія Попова, за участю голів рудничних профкомітетів та представників адміністрації, в тому числі, заступника директора з охорони праці Надії Шапошникової, заступника головного бухгалтера Ірини Лісовол, керівника планово-економічного відділу Олени Ананьєвської, начальника фінансового відділу Марини Азенкової, інженера відділу організації праці та заробітної плати Наталії Ємельянової та інших.

Погоджувальна комісія розглянула результати перевірки виконання колективного договору підприємства за перше півріччя і визнала їх задовільними. Згідно акту основні зобов’язання, внесені в розділи: виробничі відносини; трудові відносини; забезпечення зайнятості; формування, регулювання і захист заробітної плати; нормування праці; охорона праці; розвиток соціальної сфери підприємства, соціально­трудові пільги, гарантії, компенсації; гарантії діяльності профспілкової організації; контроль за виконанням колективного договору, були виконані.

Протягом шести місяців 2018 року режим роботи підприємства змінювався. У зв’язку із тимчасовим сезонним зниженням попиту на сіль працівники рудників переводилися на однозмінний режим роботи, на скорочений робочий день та тиждень. Усі накази про зміни режимів робіт, зупинки роботи рудників, роботу у вихідні дні узгоджувалися з профспілкою підприємства.

Питома вага заробітної плати в загальній структурі витрат на виробництво в першому півріччі 2018 року склала 28,3%. Заробітна плата виплачувалась два рази на місяць, випадків її заборгованості не було. У зв’язку з виконанням плану виробництва за звітний період року премія нараховувалася з підвищеними коефіцієнтами. В першому півріччі було виплачено матеріальну допомогу на оздоровлення у сумі 17603,1 тисячі гривень та авансову винагороду у сумі 6979,6 тисячі гривень.

Як і раніше, на випадок гострої потреби, працівникам підприємства виділялась позика. Виплачувалась одноразова допомо­га при виході на пенсію. Жінкам, що перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, було виплачено 165,2 тисячі гривень. Крім того, за рахунок профбюджету було придбано 25 санаторно-курортних путівок на суму 260,5 тисячі гривень. В пансіонат «Джамайка» придбано 304 путівки на суму 1956,5 тисячі гривень – 20% за рахунок працівників.

З урахуванням тих пропозицій, що надійшли від колективів виробничих одиниць, в колдоговір було внесено деякі зміни щодо забезпечення працівників спецодягом та спецвзуттям. Відтепер соляники будуть отримувати два види робочого взуття з урахуванням погодних умов та сезонності – літні сандалії, зимові черевики. 

Також на засіданні було розглянуто декілька звернень від працівників різних виробничих ділянок рудників та управління щодо перегляду нарахування їм відсотків премії. Після жвавого обговорення цього питання було прийнято рішення скликати спеціальну комісію, як детально вивчить систему преміювання і дасть свої висновки.

Одностайно учасники засідання проголосували за звернення до адміністрації підприємства з клопотанням (при умові фінансової можливості) підвищити на 15% посадові оклади та тарифні ставки працівникам ДП «Артемсіль».

Олеся ГУБСЬКА.

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова