19квітня2024

Соляник

Зустріч з керівництвом Фонду соцстраху була плідною

22 травня в ДП «Артемсіль» відбувся круглий стіл.

 

Захід пройшов за участю представників Фонду соціального страхування на чолі з заступником начальника Бахмутського міського відділення Іриною Доленко та членів комісії із соціального страхування нашого підприємства (голова комісії – заступник директора ДП «Артемсіль» Вадим Зелений).

Також у круглому столі взяли участь завідувачка сектору матеріального забезпечення Оксана Лещенко, головний спеціаліст перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Оксана Ромах, страховий експерт з охорони праці відділення Сергій Манойло. Від ДП «Артемсіль» були присутні в.о. заступника директора управління з правових питань та економічної безпеки Ігор Сагунов, заступник директора з охорони праці Надія Шапошнікова, голова профспілкової організації Андрій Попов, голови профкомів рудників підприємства.

Головною темою засідання стала проблема зростання рівня захворюваності серед соляників у першому кварталі 2019 року, та виявлення факторів, які вплинули на цю ситуацію. Нагадаємо, Фонд соціального страхування України здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток. Саме Фонд надає допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами та допомогу на поховання; фінансує курс реабілітаційного лікування працюючим після перенесених захворювань і травм; фінансує щомісячні страхові виплати і надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей. Крім того Фонд соцстраху забезпечує потерпілих лікуванням у закладах охорони здоров’я та санаторно-курортним лікуванням, фінансує для них лікарські засоби і вироби медичного призначення тощо.

За словами заступника начальника міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області Ірини Доленко, у І кварталі 2019 року на підприємстві ДП «Артемсіль» (порівняно з першим кварталом 2018 роком) на 71 % зросла кількість днів находження працівників на лікарняному.

Якщо за І квартал 2018 року кількість днів лікарняних по невиробничим травмам склала 722 дні, то за І квартал 2019 року – 1426 днів. Як бачимо кількість днів збільшилась на 97,5 %. Можливо, однією з причин росту могло бути неналежне виконання своїх обов’язків комунальними службами взимку. Ще один з показників, які зросли, це лікарняні по догляду за дитиною. У цифрах за І квартал 2018 року такі лікарняні склали 388 днів, а за І квартал 2019 року – 960 днів. Цей показник зріс на 147%. Однією з причин міг стати спалах кору серед дітей цієї зими у Соледарі.

У ході наради співробітниками Бахмутського міського відділення були надані рекомендації по зменшенню кількості випадків захворювання та днів непрацездатності за рахунок оздоровлення, надання реабілітаційної допомоги у санаторно-курортних закладах.

Також обговорили здійснення чіткого контролю за лікарняними листами. В свою чергу представники комісії із соціального страхування ДП «Артемсіль» проінформували про заходи, які проводяться на підприємстві для поліпшення здоров’я працівників та їх дітей. У працівників та членів родин є можливість відвідувати спортивний комплекс, басейн, проходити оздоровлення у санаторно-курортних закладах за рахунок коштів профспілки, оздоровлювати дітей у ПЗО та В «Радуга» та інше.

Обидві сторони підтвердили намір на подальшу співпрацю.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова