24квітня2024

Соляник

Слово Кобзаря живе в серцях його нащадків

10 березня 2017 року в приміщенні міської дитячої бібліотеки педагогами Соледарського Центру дітей та юнацтва був проведений конкурс читців-декламаторів «Кобзарю! Твоя слава не вмре, не поляже!».

 

Теплими привітальними словами конкурс відкрила директор ЦДЮ Людмила Погорелова. Вона відзначила великий вплив Шевченкового слова і його особистості на світогляд юних українців, нашу державу та на все людство в цілому.

До складу журі конкурса увійшли представники бібліотеки, ЦДЮ, газети «Соляник», Спільного центру припинення вогню (української сторони). Діти з натхненням декламували твори Т.Г.Шевченка. Приємно вразили такі моменти заходу:

– ретельно підібраний репертуар;

– читання власного вірша учнем ЗОШ № 14 Даниїлом Шваником «Тарасове слово», присвяченого Т.Г.Шевченку;

– читання в повному обсязі віршів «Тополя» ученицею ЗОШ № 14 Вікторією Калініною та «Русалка» ученицею ЗОШ № 13 Лізою Тупіковою;

– колективне читання уривка з поеми «Гайдамаки» з елементами драматичної постановки учнями 9–А класу ЗОШ № 13.

В тому, що конкурс досяг своєї мети, є, безумовно, заслуга педагогів шкіл № 13 та № 14: Анни В’ячеславівни Майби, Альони Анатоліївни Семиряд, Вікторії Олександрівни Лозової, Ольги Миколаївни Данилової, Раїси Семенівни Мирошниченко, Людмили Іванівни Соловйової, які зуміли виховати в учнів любов до шевченківського поетичного слова.

Здавалося б, що може бути цікавого й нового у такому традиційному конкурсі? Вже стільки років декламують учні поезію великого Кобзаря! Проте кожного року переконуєшся, що досконалості немає меж. І багатогранна поезія Шевченка знов і знов стає частиною духовного буття нашого народу.

Минають віки, стираються написи на каменях, тліють рукописи, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Вивчаймо ж його, замислюємось над його істинами, виконуємо його заповіти!

Олена КОРНЄЄВА, методист ЦДЮ.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова