26квітня2024

Соляник

Соледарці урочисто відзначили День Конституції України

27 червня, напередодні державного свята, на сцені Соледарського МЦК і НТ відбувся урочистий захід з нагоди Дня Конституції України.

 

В ньому взяли участь робітники виконавчих органів Соледарської  територіальної об’єднаної громади та міський голова Олександр Степаненко, депутати міської ради ОТГ, в тому числі ­– Роман Махник, працівники солевидобувного підприємства на чолі із заступником директора ДП «Артемсіль» Вадимом Зеленим, військовослужбовці української сторони Спільного центру з контролю та координації питань режиму припинення вогню і стабілізації ситуації разом з генерал – майором Олександром Дузь-Крятченко, колективи бюджетних організацій та установ, громадськість міста.

У виступах відзначилося, що прийнята Верховною Радою у 1996 році Конституція України стала головним документом нашої суверенної держави. В ній були чітко окреслені основні права і свободи громадян, суспільно-політичний устрій, демократичні засади подальшого розвитку країни. За два десятиріччя, які минули з того часу, Україна пройшла нелегкий шлях розбудови суспільства і зараз переживає складні часи випробування на територіальну єдність та національну міцність.

Але ні в кого немає сумніву, що наша держава витримає ці труднощі і шляхом проведення реформ займе своє гідне місце у європейській спільноті. А задекларовані в Конституції права громадян нарешті стануть реальністю для всіх українців, які відчують, що їх життя, здоров’я, честь, безпека є для держави найвищими цінностями.

 На святі прозвучали щирі побажання всім жителям Соледарської об’єднаної територіальної громади миру, добра, злагоди та наснаги, а також заклик до об’єднання  зусиль задля порозуміння, успішного розвитку країни, побудови щасливого майбутнього для нинішнього та прийдешніх поколінь.

За активну участь у вирішенні багатьох важливих суспільних питань, сприяння підвищенню якості життя людей, принципову громадянську позицію декільком учасникам свята з нагоди Дня Конституції України було вручено Почесні грамоти. В числі інших цю відзнаку отримав і заступник директора ДП «Артемсіль» Вадим Зелений.

По закінченню офіційної частини свою виконавчу майстерність глядачам подарували молоді таланти Соледарської об’єднаної територіальної громади - учасники вокальних і хореографічних колективів художньої самодіяльності, а також окремі солісти. Яскраве вбрання сцени, колоритні національні костюми учасників, українські народні пісні і танці надали святу особливу урочисту атмосферу.

Олеся ГУБСЬКА.

 

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова