23квітня2024

Соляник

В Соледарі відзначили День Соборності

В понеділок, 22 січня, в Соледарському МЦК і НТ відзначили День Соборності.

 

В урочистостях взяли участь керівники Соледарської ОТГ, депутати міськради ОТГ, українські військовики, директор ДП «Артемсіль» Вікторія Луценко, голова проф­спілкової організації підприємства Андрій Попов,  представники колективу підприємства, громадськість міста.

На святі було відзначено, що День Соборності має глибокі історичні корені. 99  років тому в морозний січневий день у Києві на Софіївській площі відбулося проголошення Акту Злуки – документу, який об’єднав дві українські республіки. Ця подія здійснила вікове прагнення українців східних та західних земель жити однією сім’єю в своїй країні, не розділеній кордонами, самостійно будувати свою соборну державу. Таким чином, існування України стало історичним фактом.

Але, на жаль, в ті далекі часи нашій державі так і не вдалося зберегти свою незалежність і Акт Злуки мав багато в чому декларативний характер. Проте, навіть за таких обставин, ми повинні віддати належне рішучості і патріотизму тих політиків, які в неймовірно тяжких умовах, сприяли злиттю двох гілок єдиного народу.

Сьогодні, в складні для України часи, День Соборності не лише нагадує нам про історичне минуле, але й зміцнює сили для економічного розвитку країни,  духовного росту суспільства, дарує віру в краще майбутнє України. За значний внесок у розбудову незалежної української держави почесними грамотами від Соледарської об’єднаної територіальної громади було нагороджено представників Збройних Сил України з Спільного центру координації питань припинення вогню. На святі пролунали українські пісні у виконанні юних вокалістів, глядачам були представлені яскраві хореографічні композиції.

Леся ПІДГАЙСЬКА.

 

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова