29березня2024

Соляник

Поетичні читання – 2019

Щорічно у березні  бібліотека міста Соледара святкує Всеукраїнський день поезії. На поетичні читання «Лунай, поезіє! Лунай…», котрі відбуваються у п’ятий раз, завітали поети громади, самодіяльні артисти, мешканці міста.

 

У тісному колі за широким столом поети ділилися між собою своєю творчістю. Усі присутні були приємно схвильовані довгоочікуваною зустріччю, цікавим сценарієм, новими віршами.

Вперше присутніх познайомив зі своїми творами мешканець нашого міста Валерій Миколайович Ковальов – 89-річний вчений, академік Академії економічних наук України, про якого нещодавно писала наша газета.  Саме його економічні докази свого часу дали змогу зробити висновки, що соляники – не тільки працівники харчової промисловості, а, перш за все, гірники. Завдяки цьому на підприємстві було значно підвищено заробітні плати.  Особливо приємне враження на присутніх справив його вірш, присвячений рідному місту та його відомим мешканцям, котрі свого часу займали ключові посади та зробили безцінний внесок у розвиток підприємства «Артемсіль» та міста в цілому.

З часом нові вірші, презентовані на зустрічі, потраплять до четвертої збірки творів соледарських поетів, яка побачить світ восени цього року. Приємно відчувати, що творча справа захоплює все більше мешканців нашої громади, серед яких чимало й соляників. На цей час існує вже три збірки поезій, у яких надруковано вірші тридцяти поетів.

Присутні на зустрічі автори віршів та гості вдячні засновникам поетичних читань: Валентині та Світлані Куплевацьким, а також працівникам міської бібліотеки за професійну підготовку й душевну атмосферу заходу.

Вікторія ГУБАНОВА.

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова