18квітня2024

Соляник

Профспілка ДП «Артемсіль» підтримала акцію протесту

Минулого тижня з нагоди Всесвітнього Дня дій за гідну працю представники первинної профспілкової організації ДП «Артемсіль» (разом зі своїми колегами з усіх областей України) прийняли участь у масовій акції протесту, яка відбулась у Києві і зібрала понад 20 тисяч людей.

 

В ході заходу були сформульовані вимоги до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та роботодавців. В цьому документі говориться, що у зв’язку з низьким рівнем життя і мізерними зарплатами українців, високими тарифами на комунальні послуги, зростанням цін, занепадом вітчизняної економіки, масовою міграцією мільйонів людей у пошуках заробітку за кордон, учасники вимагають:

1. Припинити економію на людині праці і відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних конвенцій з 1 січня 2019 року встановити:

– розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на рівні 5 157 гривень;

– мінімальний рівень оплати праці – не нижче 7 700 гривень;

– мінімальний розмір пенсії – 2 840 гривень.

2. Не допустити підвищення ціни на газ, а також тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги для населення;

зберегти надра й природні ресурси у власності народу.

3. Забезпечити в Державному бюджеті України на 2019 рік належні видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, роз­виток галузей економіки.

4. Запобігати державному рейдерству майна профспілок та наступу на їх права.

5. Всім підприємствам-боржникам невідкладно погасити своїм працівникам заборгованість по заробітній платі та не допускати її виникнення у подальшому.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова