28березня2024

Соляник

З Україною в серці та незабутніми спогадами!

14 серпня у дитячому ПЗО та В «Райдуга» ДП «Артемсіль» урочисто завершили другу зміну, а з нею і увесь оздоровчий сезон літа – 2019 року.

 

На свято до дітей завітали представники адміністрації та профспілкової організації підприємства разом з заступником директора ДП «Артемсіль» Вадимом Зеленим та головою ППО Андрієм Поповим, головою профспілки рудника №1,3 Павлом Шевелевим, директорами загальноосвітніх шкіл: Сергієм Лотоховим, Вікторією Сідоровою, Юлією Ковтун.

Вони поздоровили дітей з вдалим відпочинком, приємно проведеним часом у колі друзів, новими враженнями, відкриттям своїх талантів та здібностей. Від імені райдужан було висловлено велику подяку керівному складу підприємства та профорганізації за постійну турботу про дітей соляників. Адже на території Донецької області із 300 існуючих колись таборів на сьогодні продовжують працювати лише 15. Добре, що улюблена соледарськими дітлахами «Райдуга» – одна з них, і останні 73 роки вона успішно здійснює свою діяльність.

Протягом двох змін з «райдужанами» працював досвідчений колектив педагогів під керівництвом директора Юлії Філіппової, разом з старшим вихователем Ларисою Лотоховою, культорганізатором Романом Ляшенко, методистом Світланою Опришковою, звукорежисером Іваном Дубровкіним, ді-джеєм Павлом Хижняком, спортивним інструктором Альоною Заходило та Катериною Бондаренко, хореографом Лідією Біленко, художницею Валентиною Марченко та усіма вожатими «Райдуги».

Друга зміна пройшла під гаслом: «З Україною в серці!». Діти із задоволенням прийняли участь у патріотичних, фольклорних, спортивних, культурно-масових заходах. Таких, як «Вечорниці», «Козацькі розваги», «Топ-модель по-українськи», «Хлопці чи дівчата», «Новий рік посеред літа», та інших. Цікаво, що цього разу в здравниці було запроваджено систему самоврядування подібну до козацької республіки. Були свої курені (загони) і їх очільники. А головним  гетьманом табору було обрано В’ячеслава Єфімовича. До речі, за гарне виконання своїх обов’язків по завершенню зміни він отримав почесну грамоту, як і усі воєводи.

З нагоди свята завершення оздоровчого сезону в «Райдузі» відбулися традиційні дитячий та вожатський концерти. Як і завжди, на сцені було безліч цікавих хореографічних та гімнастичних постанов, вокальних номерів, навіть на великому екрані продемонстрували слайд-фільм про веселе «радужанське» життя.

Після концертних програм діти пішли на спеціальний майданчик, де запалили вогнище і, загадавши бажання, відпустили у нічне зоряне небо повітряні кульки з миготливими вогниками всередині. Це неповторне видовище нікого не залишило байдужим. Були тут і сльози прощання, і обійми, і обіцянки продовжувати дружбу.

  Відпочинок залишив по собі приємні враження і сподівання на нову зустріч вже наступним літом.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова