29березня2024

Соляник

Державне підприємство «Артемсіль» – на старті випуску очищеної солі

Державне солевидобувне підприємство «Артемсіль» готове розпочати випуск харчової солі, очищеної шляхом фотосепарації.

 

Презентація цього нового виду продукції відбулася в рамках участі нашого підприємства у двадцять шостій Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2017», яка проходила з 7 по 10 червня в Національному комплексі «Експоцентр України» в Києві.

Крім основного асортименту продукції, в цьому році фахівцями ДП «Артемсіль» були презентовані зразки фотосепарірованой харчової солі. Нагадаємо, що цей вид продукції є новим, і наше підприємство лише розпочинає його виробництво.

В рамках виконання проекту з модернізації державного підприємства «Артемсіль» на одній із виробничих одиниць – руднику №1,3 вже встановлено обладнання для фотосепарації солі. Нова технологія дозволить очищати кам’яну сіль від темних включень природного походження (ангідридів). В результаті сіль не тільки отримає білосніжний привабливий вигляд, але в ній значно збільшиться вміст такого мінералу, як NaCl.

На першому етапі новий продукт буде спрямований на експорт – в основному в країни ближнього зарубіжжя. У планах підприємства – продовжити технічне переозброєння рудників і перейти до випуску очищеної солі на всіх виробничих лініях.

Відзначимо, що ця виставка  є наймасштабнішою як в Україні, так взагалі у всій Східній Європі. В свою чергу, «АГРО-2017» виступає ефективною платформою для вдосконалення промислового виробництва, впровадження сучасних інноваційних технологій, презентацій новинок у всіх сферах агропромислового комплексу України. Також вона є діловим заходом, який відкриває можливості для плідної співпраці та конструктивного діалогу між бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками.

Що стосується нашого підприємства, то участь у подібних заходах – це реальні перспективи у пошуку нових ринків збуту солі.

Юлія ЄРЬОМЕНКО,

начальник відділу комунікацій зі ЗМІ.

 

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова