29березня2024

Соляник

Січень та лютий відпрацювали стабільно

У січні-лютому 2018 року ДП «Артемсіль» виробило 350,3 тисячі тонн солі. Цей показник перевищує запланований обсяг видобутку на 13% і на 5,2% вище, ніж в минулому році.

 

Щодо асортименту, то з початку року підприємство на 12,5% збільшило випуск солі без упаковки, виробництво якої склало 273,9 тисячі тонн або 78% від загального обсягу видобутку.

За вказаний період було вироблено 29,2 тисячі тонн фасованої солі і 8,6 тисячі тонн йодованої. Цей обсяг виробництва, хоч і перевищив показник минулого року, але є недостатнім для завантаження виробничих потужностей дільниць з розфасовки солі.

На рівні минулого року залишився випуск солебрикетів (3,3 тисячі тонн). Виробництво соляних блоків зросло до 0,5 тисячі тонн, проти 0,3 тисячі тонн у минулому році. У той же час на 35% скоротився випуск солі, затареної в мішки (31,5 тисячі тонн), на 20% менше підприємство виробило солі, затареної в МКР (9 тисяч тонн).

Як зазначив в.о. директора ДП «Артемсіль» Юрій Товстокоренко, на виробничій нараді, яка відбулася 12 березня, з метою збільшення обсягів реалізації фасованої продукції найближчим часом буде проаналізовано попит на сіль на ринках збуту країн ближнього зарубіжжя, оскільки обсяги поставок нашої продукції в цьому напрямку останнім часом дещо скоротилися.

Сьогодні, незважаючи на традиційне сезонне зниження попиту, ДП «Артемсіль» продовжує стабільно працювати, своєчасно виплачувати заробітну плату і виконувати взяті на себе перед державою зобов’язання. Крім того, для додаткової фінансової підтримки в наступному місяці працівникам підприємства буде виплачено одноразову грошову допомогу на оздоровлення.

Відділ комунікацій із засобами масової інформації.

 

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова