19березня2024

Соляник

Фінансовий план відкриває перспективи розвитку

Після підписання фінансового плану для ДП «Артемсіль» відкриваються нові можливості в виробничо-господарській діяльності.

 

Згідно цьому важливому документу в 2018 році підприємство планує направити інвестиції на розширення асортименту продукції, покращення логістики, модернізацію виробництва, проведення капітальних ремонтів об’єктів та споруд, енергозбереження, забезпечення безпеки виробництва та технологічних процесів.

Крім того, на сьогодні найголовнішою задачею виробництва є зростання реалізації нашої соляної продукції і збільшення її присутності на ринках зарубіжних країн. Цього можливо досягти завдяки підвищенню якості та конкурентоспроможності нашої продукції і вирішенню транспортних проблем.

Що стосується модернізації, то планується провести ряд кроків по технічному переоснащенню виробництва. Перш за все необхідно підтримувати в робочому стані гірничі виробітки, реконструювати підземні завантажувальні комплекси, виконати капремонт копра клітьового підйому, оновити будівлі та споруди виробничого і невиробничого призначення, відремонтувати технічні засоби (тепловози, гірничі комбайни, технологічний транспорт) та багато іншого.

В планах по енергозбереженню передбачено технічне переоснащення котелень та теплових мереж, установка системи автоматичного обліку електроенергії, яка споживається рудниками, капітальні ремонти котелень, в тому числі виконання проектних робіт, монтаж систем вентиляції та кондиціонування, впровадження в шахті системи вентиляції повітря «Вентури».

Велике значення в фінплані приділяється і питанням безпеки виробництва та технічних процесів – утриманню гірничих виробіток, реконструкції і капремонту копрів, а також безпеці харчової продукції – виконанню вимог інтегрованої системи управління якості та безпеки харчової продукції.

Таким чином, поточний фінансовий план відкриває для підприємства можливість вирішити важливі виробничі питання, які мають першочергове значення для подальшої ефективної роботи ДП «Артемсіль» по видобутку та реалізації солі. 

Відділ комунікацій зі ЗМІ.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова