19березня2024

Соляник

Рудник №7 виконує планові завдання

З початку літа виробничі одиниці та структурні підрозділи ДП «Артемсіль» продовжують працювати у скороченому режимі. Не є винятком і колектив рудника №7.

 

По інформації економіста рудника №7 Світлани Гордієнко, з січня, включно, по травень 2018 року видобуток солі рудником №7 склав всього 227,2 тисячі тонн (118% – до запланованого обсягу).  При цьому солі молотої без пакування, що відвантажується насипом, за цей період було вироблено 173,1 тисячі тонн (156% – до плану). На жаль, менше, ніж планувалося, реалізовано фасованої солі – 31,7 тисячі тонн (69%), затареної солі – 21,4 тисячі тонн (64%) та соляних блоків – 1,1 тисячі тонн (53%).

З початку літа і дотепер рудник продовжує виконувати і перевиконувати планові завдання по видобутку солі. Так, за 14 днів червня споживачам  було відправлено всього 21,1 тисячі тонн (142% – до плану). Із цього обсягу солі молотої без пакування, що відвантажується насипом, реалізовано 14,3 тисячі тонн (289%). Розфасовано в пачки – 4,7 тисячі тонн (70%), затарено у мішки – 2 тисячі тонн (66%). Соляних блоків вироблено 0,2 тисячі тонн (77%). До речи, останнім часом попит на соляні блоки, які виготовляють виключно на руднику №7, дещо пожвавився. Цей вид продукції зараз в основному експортується австрійським споживачам.

Окрім видобутку та відвантаження солі, на руднику проводиться робота по іншим не менш важливим напрямкам. Зі слів начальника ДППНС Сергія Моісеєнка, у травні цього року силами працівників будівельного цеху виконано внутрішні оздоблювальні роботи на дільниці по помелу, переробці та навантаженню солі і в кімнаті для прийому їжі (на фото ліворуч), що значною мірою сприяє покращенню умов праці робітників.

На сьогодні робота рудника повністю залежить від кількості вагонів, що подаються для відвантаження продукції. Але колектив не лишає надію, що вже скоро достатня кількість рухомого складу дозволить всім працювати у штатному розкладі.

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова