18квітня2024

Соляник

«Артемсіль» просить знизити вартість послуг перевезення

Колектив ДП «Артемсіль» звернувся до керівництва Міністерства інфраструктури України з проханням знизити і в подальшому не підвищувати вартість послуг по перевезенню.

 

У своєму зверненні ДП «Артем сіль» вказує, що з початку цього року вартість транспортування соляної продукції залізницею була збільшена на 20-35% (в залежності від виду рухомого складу і відстані перевезення). Це стало причиною збільшення частки транспортної складової в кінцевій ціні солі. На сьогодні відсоток вартості транспортування в ціні продажу солі коливається від 25% до 54%.

За підсумками 2017 року експорт продукції склав більше 44%. У зв’язку з високою конкуренцією ДП «Артемсіль» реалізує сіль з мінімальною рентабельністю. Постійно зростаюча вартість перевезення вантажів знижує конкурентоспроможність солі українського виробника. Це може привести до втрати експортного потенціалу підприємства, а також до витіснення української солі з вітчизняного ринку.

Як зазначив в.о. директора Юрій Товстокоренко, раніше підприємство вже зверталося до керівництва ПАТ «Укрзалізниця» з пропозицією знизити вартість послуг, тому що це може стати критичним для українського виробника.

Держпідприємство також регулярно потерпає від браку рухомого складу для перевезення солі. Недостатня кількість вагонів призводить до зменшення обсягів відвантаження і невиконання своїх прямих зобов’язань за укладеними договорами внаслідок несвоєчасного постачання продукції.

Колектив ДП «Артемсіль» сподівається на підтримку Міністерства інфраструктури в питаннях зниження вартості послуг з перевезення солі і забезпечення держпідприємства вагонами. 

Відділ комунікації зі ЗМІ.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова