28березня2024

Соляник

ДП «Артемсіль» підвело підсумки першого півріччя

За підсумками перших шести місяців 2018 року державне підприємство «Артемсіль» видобуло 860 тисяч тонн солі.

 

Цей обсяг перевищує показник за аналогічний період 2017 року. Якщо проаналізувати випуск продукції по всьому асортименту за вказаний період, то на рівні минулого року залишився обсяг виробництва солі фасованої (81,9 тисячі тонн) і солі, затареної в МКР (92,5 тисячі тонн), йодованої солі (29,5 тисячі тонн).

Разом з тим на 19,7% скоротився випуск солі, затареної в мішки (86,5 тисячі тонн), на 18,9% знизилося виробництво солебрикетів (7,3 тисячі тонн) і на 27,8% соляних блоків (1,3 тисячі тонн). Виробництво солі без упаковки склало 658,5 тисячі тонн або 76,5% від загального обсягу видобутку.

Не зважаючи на більшість позитивних виробничих показників, питання недостатньої завантаженості потужностей підприємства залишається актуальним. Крім того, в першому півріччі ДП «Артемсіль» регулярно стикалося з проблемою браку рухомого складу для перевезення продукції, що також значно вплинуло на режим роботи підприємства.

Згідно аналізу напрямків збуту з початку 2018 року ДП «Артемсіль» направляло свою продукцію в 16 країн світу. Частка експортних поставок склала половину (50,8%) від загального обсягу реалізації. Основними торговими партнерами підприємства в країнах європейського союзу залишаються Угорщина, Польща, Румунія, Словаччина, в країнах ближнього зарубіжжя – Білорусь, Молдова, Грузія.

 «Фінансово-економічний стан ДП «Артемсіль» продовжує залишатися стабільним. Підприємство має можливість в повній мірі виконувати взяті на себе зобов’язання перед трудовим колективом і державою», – зазначає в.о. директора Юрій Товстокоренко. 

Відділ комунікацій зі ЗМІ.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова