20квітня2024

Соляник

Відвантажено першу партію нової продукції

Восьмий місяць року – серпень рудник №4 розпочав в хорошому трудовому ритмі.

За інформацією економіста рудника Анни Боровик, в період з січня по липень включно рудник випустив 158,6 тисячі тонн солі. При цьому солі меленої без пакування з протизлежувальною домішкою відвантажено 81,5 тисячі тонн. Солі меленої без пакування і домішок – 30,8 тисячі тонн. Солі без пакування сіяної – 14,6 тисячі тонн. Випуск солі, затареної у МКР, був на рівні 15,1 тисячі тонн. Виробництво солебрікетів склало 8,6 тисячі тонн.

На сьогодні рудник відвантажує сіль, розфасовану у поліпропіленові баночки, литовським споживачам. Сіль сіяна, затарена у мішки, відправляється в Австрію. У липні рудник вперше відвантажив оптично сортовану сіль вищого ґатунку, розфасовану в однокілограмову картонну пачку (на фото ліворуч). Цей новий вид харчової солі (в складі збірних вагонів з іншими видами пакованої продукції) був відправлений вітчизняним споживачам.

Сьогодні ця збагачена сіль тільки починає завойовувати ринок. За словами в.о. директора рудника Олександра Альяних, є всі підстави вважати, що споживач гідно оцінить її бездоганну якість і зручне пакування. Адже ця сіль випущена на сучасному сортувально-фасувальному обладнанні.

Крім виробництва солі, на руднику ведеться робота і в інших важливих напрямках. Зараз тут іде активна підготовка до роботи в холодний період року. Будівельники утеплюють фасад будівлі адміністративно-побутового комплексу з подальшим її фарбуванням. Виконується ревізія котельного обладнання, ремонтуються тепломережі та водопроводні магістралі. Паралельно з цим проходить облаштування складських приміщень. Відбувається заміна зношених ділянок металоконструкцій виробничих об’єктів. Силами працівників стройцеху рудника і РБУ на ділянках: з помелу, переробки і відвантаження солі, а також по розфасовці і брикетуванню солі проходить ремонт санвузла та кімнати прийому їжі, що значно поліпшить умови праці і побуту працівників (на фото праворуч).

У рамках проекту з енергозбереження на дільниці гірничих робіт змонтована система провітрювання рудника з використанням підземного вентилятора головного провітрювання. Здійснення цього проекту планувалося ще у 2017 року, а в нинішньому році (після підписання фінансового плану) були закуплені вентилятори, які вже встановлені і готові до запуску. Це обладнання дозволить майже у 8 разів скоротити витрати електроенергії при провітрюванні гірничих виробок.

Своє майбутнє професійне свято – День шахтаря колектив рудника зустрічає в гарному настрої і з новими здобутками. 

Олеся ГУБСЬКА.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова