18квітня2024

Соляник

ДП «АРТЕМСІЛЬ» видобуло понад мільйон тонн солі

За підсумками семи місяців 2018 року державне підприємство «АРТЕМСІЛЬ» видобуло 1064,3 тисячі тонн солі. Цей обсяг перевищує показник за аналогічний період 2017 року на 167,2 тисячі тонн (18,6%), та на 26,8% більше, ніж заплановано.

 

«Завдяки плідній роботі комерційних служб відбувається просування продукції ДП «АРТЕМСІЛЬ» на зарубіжних ринках збуту. Збільшення попиту на окремі види продукції дозволило з початку літа колективу підприємства перейти до стабільного режиму роботи. Вже в липні ДП «АРТЕМСІЛЬ» вдалося перетнути мільйонний рубіж видобутку солі. Я вдячний всім фахівцям та робітникам за отриманий результат. Ми плануємо і надалі продовжувати нарощувати обсяг випуску нашої продукції», – зазначає в.о. директора підприємства Юрій Товстокоренко.

Лише за підсумками липня ДП «АРТЕМСІЛЬ» видобуло та реалізувало більше 200 тисяч тонн солі, що на 72,8% перевищує показник минулого року.

Якщо проаналізувати асортимент випуску продукції за сім місяців року, то солі фасованої було відвантажено 109,2 тисячі тонн (на 5,3 тисячі тонн більше, ніж рік тому). Солі меленої без добавок, навалом, – 174,6 тисячі тонн (на 46,9 тисячі тонн більше). Солі меленої з протизлежувальними добавками, навалом, – 543,3 тисячі тонн (на 70 тонн більше). Солі, затареної в МКР, – 32 тисячі тонн (на 1,8 тисячі тонн більше). Йодованої солі – 35,7 тисячі тонн (на 6,8 тисячі тонн більше).

З початку року вдалося збільшити поставки продукції по всім напрямкам збуту. Так, в порівнянні з минулим роком на 23,2% (9,9 тисячі тонн) виріс екс­порт до країн ближнього зарубіжжя, на 16,4% (69,2 тисячі тонн) до країн європейського союзу. На 20,3% (87,5 тисячі тонн) більше солі було реалізовано і на внутрішньому ринку.

Найбільші експортні поставки в країнах європейського союзу підприємство здійснює в Угорщину, Польщу, Румунію, Словаччину; в країнах ближнього зарубіжжя – в Азербайджан, Білорусь, Молдову, Грузію.

Важливо зазначити, що у зв’язку з високою конкуренцією, ДП «АРТЕМСІЛЬ» реалізує сіль з мінімальною рентабельністю. Чергове збільшення вартості залізничного перевезення вантажів, яке відбулося 28 липня 2018 року, значно впливає на прибуток підприємства та знижує конкурентоспроможність солі українського виробника. 

Відділ комунікацій зі ЗМІ.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова