26квітня2024

Соляник

ДП «Артемсіль» збільшує обсяги виробництва

Державне солевидобувне підприємство за підсумками 8 місяців 2018 року випустило більше 1,2 мільйона тонн солі. Обсяг виробництва – на 28% більше запланованих показників і на 24% перевищує аналогічний показник минулого року.

 

З початку року ДП «АРТЕМСІЛЬ» продовжує збільшувати обсяги виробництва. Тільки за підсумками серпня рудниками підприємства було видобуто і перероблено майже 180 тисяч тонн солі, що на 73 тисячі тонн більше (68,4%), ніж у серпні 2017 року.

За 8 місяців 2018 року більше ніж на третину, зросли обсяги виробництва солі, яка відвантажується без упаковки (навалом). Цього виду продукції було випущено 928,2 тисячі тонн, або 75% від загального обсягу видобутку. Крім того, в порівнянні з минулим роком, на 7,6% збільшився випуск фасованої солі, на 18,1% – йодованої солі, на 6,9% – солі, затареної в МКР. На деякі види продукції попит скоротився. Так, менше, ніж рік тому, було вироблено солі, затареної в мішки, соляних блоків та брикетів.

«Збільшити виробничі показники підприємства нам вдалося за рахунок зміцнення позицій на експортних ринках та зростання поставок до країн ближнього і далекого зарубіжжя. Крім того, збільшено обсяги відвантаження солі і на внутрішній ринок. Ми плануємо зберегти цю тенденцію до кінця року», – зазначає в.о. директора ДП «АРТЕМСІЛЬ» Юрій Товстокоренко.

Відзначимо, що цього року ДП «АРТЕМСІЛЬ» почало випуск нового виду продукції – оптично сортованої солі в покращеній упаковці. Перші партії вже поставляються на внутрішній ринок. Підприємство планує продовжити модернізацію виробництва. Розглядається можливість подальшого впровадження нових технологічних ліній.

Юлія ЄРЬОМЕНКО.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова