23квітня2024

Соляник

Проведено модернізацію двох комбайнів

На різних дільницях рудників підприємства зараз поступово проходить процес оновлення техніки.

 

Як розповів редакції головний механік ДП «Артемсіль» Руслан Котенко, нещодавно на дільницях гірничих робіт рудників №№ 7 та 8 після капітального ремонту були введені в експлуатацію прохідницькі комбайни 4ПП-2М, задача яких полягає у оформленні підземних виробіток до проектного перетину.

Окрім капремонту цієї гірничої техніки, була проведена і її модернізація з встановленням на комбайнах вузлів від більш сучасних прохідницьких комбайнів КСП. Це дозволить підвищити продуктивність їх роботи, зменшити економічну складову, а також підняти рівень безпеки за рахунок обладнання на машинах робочих місць для машиністів.

Слід зазначити, що після проведеної модернізації у роботі комбайнів стали використовуватися конвеєри з підйомно-поворотною консоллю. Саме вона, переміщуючись у двох площинах та праворуч-ліворуч, дала можливість почати вантажити сіль з комбайну безпосередньо в самохідний вагон. Раніше при цьому використовували стрічковий перевантажувач, працюючий на електриці. А зараз в цій проміжній ланці вже немає потреби. До речі, у оновленому комбайні – гідропривідний живильник, і це дозволяє заощадити на використанні електроенергії.

Роботи з капітального ремонту та модернізації техніки виконувалися на базі Мирноградського заводу гірничого машинобудування і сервісу. З цією організацією соляники успішно співпрацюють вже не один рік. За умовами договору між ДП «Артемсіль» та Державним підприємством «Донецький експертно-технічний центр Держпраці» його фахівцями проведено експертне обстеження комбайнів після проведеної модернізації. Їх висновки були позитивними: модернізація значно покращила технічний стан комбайнів та підвищила рівень їх безпеки. Прохідницькі комбайни визнані такими, що відповідають вимогам чинних нормативних документів.

Зараз на техніці працюють гірники і вони вже оцінили значні переваги оновлених машин.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова