19квітня2024

Соляник

Соляники отримали відремонтовані тепловози

Три дні тому з харківського підприємства «Промремлокомотив», яке ремонтує залізничний транспорт, на вантажному тралі на рудник №8 ДП «Артемсіль» було привезено відремонтований тепловоз ТГК-2.

 

За останній час це вже другий локомотив, який капітально відновили для подальшого використання рудниками підприємства. Для того, щоб проінспектувати хід розвантаження техніки, цю виробничу одиницю відвідали головний інженер підприємства Сергій Кубар, головний механік Руслан Котенко та інші (на фото ліворуч).

Технічні спеціалісти управління та рудника оглянули оновлений тепловоз. А співробітники відділу комунікацій поспілкувалися з заступником директора з ремонту ТОВ «Промремлокомотив» Станіславом Борщовим. Як відомо, ця організація виконує ремонт усіх видів залізничної техніки і вже декілька років плідно співпрацює з ДП «Артемсіль». Її представник супроводжував техніку дорогою з Харкова і відповів на питання щодо ремонту тепловозу та його подальшої експлуатації.

Він зазначив, що ремонтники оновили деталі ходової частини, ресор, редукторів, замінили вузли. Деякі складнощі були пов’язані з ремонтом кузова тепловоза: повною заміною його металевих частин. Але всі роботи було проведено якісно і немає сумніву, що капітально оновлена техніка безаварійно слугуватиме соляникам ще багато років.

Як відомо, капітальний ремонт тепловозів слід проводити кожні дванадцять років. Та деякі причини завадили своєчасному ремонту. Тому багато років цей тепловоз на руднику взагалі не використовували й готували до списання. Але в останній момент було вирішено спробувати його відновити і за допомогою спеціалізованої організації це вдалося виконати. В результаті рудник №8 отримав повністю оновлену техніку.

В цей же день керівники технічних служб тим же складом  відвідали рудник №1,3, де після капітального ремонту введено в експлуатацію тепловоз такої ж модифікації. Зі слів Костянтина Лебеденка – машиніста, який керує тепловозом ТГК-2 на руднику №1,3, після оновлення ця техніка відмінно працює. Покращилися умови роботи та рівень безпеки (фото праворуч).

Таким чином, колективи тепловозних депо рудників №1,3 та №8 задоволені тим, що їхні парки залізничного транспорту поповнилися відремонтованими одиницями техніки. Тепер деякі локомотиви можна залишити в резерві, а інші експлуатувати.

Адже тепловозне господарство кожного рудника ДП «Артемсіль» – це найважливіша ланка усього виробничого ланцюга, яку важко переоцінити. Тому гарний технічний стан тепловозів – це, перш за все, успішний початок транспортування нашої соляної продукції багаточисельним споживачам.

Відділ комунікацій.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова