25квітня2024

Соляник

Соляники на всеукраїнській спартакіаді «Сила духу»

У середу, 19 червня в Бахмуті на базі комунальної установи спортивно-оздоровчого профілю «Стадіон «Металург» відбулися регіональні змагання VII всеукраїнської спартакіади «Сила духу».

 

Разом з 200 іншими спортсменами, які мають статус потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань з усіх райо­нів Донеччини, у змаганнях взяли участь й працівники ДП «Артемсіль». Це – Володимир Трофименко (рудник № 7) та Карина Черноусова (рудник № 1,3) (на фото). Соляники успішно виступили у своїх дисциплінах. До речі, до програми спартакіади було включено шість видів спорту: бомбаскет, дартс, армспорт, гирьовий спорт, настільний теніс, шахи.

Спартакіада є традиційною загальнонаціональною спортивною подією. Вона проводиться з метою створення умов для повернення потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі осіб з інвалідністю до активної участі у житті, їх реабілітації засобами фізичної культури і спорту.

Як і завжди ініціатором проведення змагань став Фонд соціального страхування України. Нагадаємо, що спартакіада проводиться з 2013 року. Її ціль – сприяння соціальній реабілітації людей з обмеженими можливостями для їх повної адаптації в суспільстві. Організатором регіональних змагань виступили управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за підтримки Донецької облдержадміністрації.

За результатами цих регіональних змагань найкращі спортсмени потрапили до збірної команди Донецької області. З 17 по 21 вересня в Ужгороді вони будуть приймати участь у фінальних іграх спартакіади «Сила духу» і відстоювати честь нашої області.

Володимир НИЗИЄНКО.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова