Умовну аварію ліквідували за всіма правилами

У пятницю, 28 серпня 2020 року, на руднику №8 ДП «Артемсіль» пройшли навчання з відпрацювання дій робітників і особового складу 2-го воєнізованого гірничорятувального загону (2ВГРЗ) з ліквідації умовної екзогенної пожежі.

Метою проведення навчальної тривоги стало практичне відпрацювання інженерно-технічним персоналом і підрозділами державного воєнізованого гірничорятувального загону правил організації робіт і взаємодії різних служб при ліквідації аварії. Також було здійснено перевірку підготовленості посадових осіб до оперативних дій в умовах аварійних ситуацій.

У навчальній тривозі було завдання: надати допомогу гірнику, який нібито потрапив у аварію, евакуювати його на поверхню шахти і швидко загасити пожежу. Всі ці дії робітники рудника разом з рятувальниками виконали оперативно, злагоджено і з дотриманням усіх необхідних правил безпеки.

Протягом навчань його безпосередні учасники діяли вміло, чітко, продемонструвавши необхідні навички. За перебігом проведення заходу спостерігали перший керівник ДП «Артемсіль» Вадим Фіоктістов та командир 2 ВГРЗ Павло Алейніков.

Подібні навчання на базі рудників ДП «Артемсіль» проводяться вже не вперше. Вони допомагають соляникам отримати нові знання та закріпити свої уміння щодо ліквідації надзвичайної ситуації. Адже досвід ніколи не буває зайвим.

Володимир НИЗИЄНКО.