25квітня2024

Соляник

Олена Володимирівна Гончарова – еколог з великої літери

Напередодні нового, 2021-го року більше 50 робітників підприємства виходять  на заслужений відпочинок. Багато хто з них – це ветерани праці, професіонали своєї справи, люди не байдужі до своєї роботи.

Від імені керівництва «Артемсолі», профспілкової організації та колективу соляників ми дякуємо їм за багаторічну працю, старанність, відданість та передачу свого багатого професійного досвіду молодому поколінню. Від душі бажаємо їм міцного здоров’я, оптимізму, відкриття нових життєвих горизонтів, здійснення мрій.

В числі таких людей – інженер з охорони навколишнього середовища з 37-річним стажем роботи на нашому підприємстві Олена Володимирівна ГОНЧАРОВА. Працюючи багато років у відділі охорони праці ДП «Артемсіль», вона пам’ятає, як поступово мінялося ставлення держави, суспільства до питань екологічної безпеки. Адже ще у 80-ті роки цьому не надавали такої уваги.

Але згодом до громадськості прийшло усвідомлення, що охорона довкілля стосується кожного. І вже у 1987 році в «Артемсолі» з’явилася посада інженера з охорони природного середовища, яку і зайняла О. Гончарова. До речі, ще, навчаючись у інституті, вона вивчала цю тему. І хоча тоді ще не існувало професії еколога, студентка живо цікавилася роботою очисних установ.

Коли ж настав час їй використовувати знання на практиці, при підтримці колег та керівництва вона змогла запровадити багато нововведень у «Артемсолі» для вирішення питань охорони довкілля. В цьому їй постійно допомагали такі фахівці, як начальник відділу ОП Валерій Сургучов, головний інженер підприємства Іван Скрипник та інші.

В цей період на рудниках почали проводити регулярні екологічні перевірки. Стали благоустроювати та озеленяти промислові зони. Одним словом, робити все можливе, щоб зменшити вплив виробничої діяльності на стан природи. Сьогодні робота у цьому напрямку продовжується і удосконалюється. Суворішими стають нормативні вимоги щодо охорони довкілля, і це стає прикметою часу.

Олена Володимирівна рада, що майже усе професійне життя займалася екологією. А ще вона вдячна керівнику свого відділу Євгену Крайнюку і усім фахівцям за багаторічну співпрацю.

На пенсії вона буде більше спілкуватися з рідними, продовжить займатися садівництвом. А, можливо, здійснить черговий паломницький тур. Як людина глибоко віруюча, свого часу вона відвідала багато святих місць в Україні, Росії, Ізраїлі, Чорногорії, але щось залишилося і у планах. Від душі бажаємо їй удачі і здійснення всіх мрій!

Олеся ГУБСЬКА.

Випадковий вибір

  • Останні новини

  • Коротко

  • Народні прикмети

ДП ДП "Артемсіль"... ДП "Артемсіль" знаходиться... More detail
Соляники покаталися на ковзанах Соляники п... Минулої суботи два комфор... More detail
Гідно виступили та привезли додому медалі Гідно виступили... З 11 по 13 лютого 2022 року в місті... More detail

Сохраняется опасность проседания грунта и образования карстовых провалов в районе ст. Кудрявка (опасная зона бывшего рудника им. Шевченко). 

 

 20 лютого Цього дня вшановується пам’ять преподобного Луки Елладського. У давнину була смачна традиція пекти пиріжки з цибулею. А погоду нашим пращурам передвіщало сонце і хмари: якщо сонце “заходить червоно” — буде холодне літо; хмари високо — на сприятливу погоду.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова