23квітня2024

Соляник

Хлопчики потребують нашої допомоги

Наша газета вже писала про Андрія та Анжелу Копиць, працівників рудника №4, в родині яких 10 місяців тому народилася двійня – Вова і Ваня. З самого початку хлопчики потребували операційного лікування, оскільки народилися передчасно.

Як зараз почувають себе дітки, нам розповіла їхня мати. На початку нашої розмови вона просила передати слова щирої подяки всім добрим людям, які відгукнулися і матеріально допо­могли їхній родині. В результаті хлопчики пройшли обстеження, а одному з них вже було зроблено шість операцій на очах. Це важко уявити, адже синам немає ще і року.

А почалося все з того, що під час вагітності лікар призначив Анжелі лікування у вигляді декількох крапельниць. Оскільки жінка була відповідальною людиною, до того ж, вже мала досвід материнства, то повністю виконала усі поради. Довіряючи своєму лікарю, Анжела не звернулася до інших фахівців за альтернативною думкою (про що зараз дуже шкодує). І, хоча після уколів вона погано себе почувала, лікар запевнив, що так і повинно бути і це цілком нормальна реакція організму.

А потім у молодої здорової жінки були передчасні пологи, у результаті яких на світ з’явилися два хлопчики. І тут трапилася друга фатальна помилка. Коли новонароджених недоношених діток поклали в спеціальні барокамери, в одній з них прилад, що фіксував рівень подачі кисню, показував невірні дані. В результаті Ваня, який пролежав під апаратом вентиляції легень більше допустимого часу, повністю втратив зір. До того ж, у нього було виявлено захворювання внутрішніх органів. Стан здоров’я Вови був трошки кращим, але дитина теж отримала патологію сітчатки ока.

Важко уявити розпач батьків, які не зі своєї волі, а через низку чужих помилок, потрапили у такі складні обставини! Адже що в житті може бути найважливішим за стан здоров’я дітей?! Проте подружжя Копиць не впало у відчай. Андрій і Анжела почали активно діяти. Дітей повезли на обстеження до найкращих фахівців Києва, а згодом до Москви і Пітера. Погодьтесь, коли йдеться про спасіння дітей, перестають існувати будь-які упередження та навіть кордони. Для обстеження були зібрані власні гроші сім’ї та кошти небайдужих людей, серед яких адміністрація, профспілкова організація «Артемсолі», робітники підприємства. Родина вдячна кожному, хто допоміг.

На жаль, попередні операції на очах у Вані не дали бажаного результату. Дитина продовжує жити у суцільній темряві. Але надія є, і про це свідчать найкращі спеціалісти Санкт-Петербурзької клініки. Якщо чергова операція пройде успішно, то хлопчик почне розрізняти ніч і день. А згодом можливо, стане навіть розпізнавати силуети. Для всіх, хто переймається долею маленького Вані (на фото), це буде великою перемогою і радістю для його батьків – людей скромних, простих, без великих статків.

Як відомо, українці – народ милосердний та згуртований. І в нашій країні вже є реальні історії мільйонних зборів на лікування тяжко хворих дітей. У даному ж випадку мова йде про декілька тисяч гривень. Тож хто, як не ми – мешканці об’єднаної територіальної громади, жителі Соледара, робітники ДП «Артемсіль», зможе допомогти родині Копиць.     

Невдовзі Вані будуть робити чергову операцію у сусідній країні. Його родина буде дуже вдячна вам за будь-яку матеріальну допомогу. Якщо ви небайдужі до цієї ситуації, свої кошти можете відправити на рахунок:

 

ПРИВАТБАНК

4731 1856 1990 6941 ГРИВНІ

IBAN:

UA513052990000026209893555016

Копиця Анжела Ігорівна

ПУМБ

При відправці коштів на карту ліміт –

10 операцій на добу,

за номером рахунку ліміту немає.

4283 0820 0047 8055 Копиця Анжела Ігорівна

Номер рахунку

UA543348510000026200405091862

4314 1400 0105 0480 Копиця Анжела Ігорівна

 4041 7020 0003 0282 Копиця Андрій Володимирович

Випадковий вибір

  • Останні новини

  • Коротко

  • Народні прикмети

ДП ДП "Артемсіль"... ДП "Артемсіль" знаходиться... More detail
Соляники покаталися на ковзанах Соляники п... Минулої суботи два комфор... More detail
Гідно виступили та привезли додому медалі Гідно виступили... З 11 по 13 лютого 2022 року в місті... More detail

Сохраняется опасность проседания грунта и образования карстовых провалов в районе ст. Кудрявка (опасная зона бывшего рудника им. Шевченко). 

 

 20 лютого Цього дня вшановується пам’ять преподобного Луки Елладського. У давнину була смачна традиція пекти пиріжки з цибулею. А погоду нашим пращурам передвіщало сонце і хмари: якщо сонце “заходить червоно” — буде холодне літо; хмари високо — на сприятливу погоду.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова