28березня2024

Соляник

Інший погляд на звичайну сіль

 З 19 липня розпочався корпоративний конкурс інсталяцій на тему: «Інший погляд на звичайну сіль», присвячений головному професійному святу соляників – Дню шахтаря.

 

Для тих, хто вперше відкриває для себе такий вид сучасного мистецтва як інсталяція, пропонуємо ознайомитись з його головними принципами.

Отже, інсталяцією називають вид мистецтва, у якому із різних деталей, наприклад, природних елементів, побутових та промислових виробів, текстової інформації і інших матеріалів, створюється об’ємна композиція. Вона має складатися з різних предметів, при цьому нести у собі певний зміст. Вдалі інсталяції дозволяють глядачам побачити звичайні речі в незвичному ракурсі.

Прибічники інсталяції можуть знайти мистецтво в будь-чому. Особливістю інсталяційних композицій (на відміну від картин) є їх трьохмірна об’ємність. Інсталяції створюють із різних матеріалів, предметів, кам’яних глиб, заліза, лози і тому подібного. Але матеріал немає значення, головне – це політ фантазії митця і асоціативність створеної ним композиції. Інсталяції можуть бути різні за розміром – від самих малих форм – до надзвичайно масштабних.

На конкурс приймаються інсталяції на тему «Інший погляд на звичайну сіль». Наприклад, у своїх композиціях сіль можна представити як сніг на гірських вершинах, кристали солі – як лід або скло, а з соляних пачок можна скласти Ейфелеву вежу. При цьому, робота обов’язково повинна мати назву.

Переможці будуть визначені за наступними номінаціями:

Оригінальна ідея;

Композиція малих форм;

Композиція великих форм.

Стати учасниками можуть робітники або колективи будь-яких відділів, виробничих дільниць, робочих бригад, а також мешканці Бахмутського району незалежно від віку.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, необхідно:

– Вступити (якщо ви ще не з нами) в офіційну групу ДП «Артемсіль» у #facebook.

– Зробити репост публікації про конкурс на своїй сторінці і поставити позначку «Подобається».

– До 19 серпня, надіслати лист з фото інсталяції на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або повідомлення адміністратору в групу ДП «Артемсіль» у Facebook. У листі обов’язково потрібно вказати: прізвище, ім’я, підрозділ і контактний номер телефону. Якщо у вас немає можливості зробити фото, повідомте про це нас, ми зробимо фото вашої інсталяції.

Кращі роботи будуть оприлюднені у групі ДП «Артемсіль» у Facebook.

Всі фіналісти отримають подарунки та брендовану сувенірну продукцію. Переможці визначаться шляхом голосування конкурсної комісії.

Традиційно, переможців нагородять на великій сцені головного професійного свята – Дня шахтаря, яке відбудеться 24 серпня 2019 року.

Шановні робітники ДП «Артемсіль», чекаємо на ваші роботи!

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова