Готується відкриття туристичного маршруту

Протягом декількох місяців йде активна підготовка до відкриття туристичного маршруту підземними галереями рудника №1 – найстарішої виробничої одиниці ДП «Артемсіль».

Ідея створення під землею екскурсійного об’єкту у відпрацьованих соляних виробках підприємства обговорювалася протягом багатьох років, але далі розмов справа так і не рухалася.

На важливості відкриття екскурсійного маршруту у підземних виробках, який би приносив прибуток підприємству і допомагав відкривати нові робочі місця, неодноразово наголошувала в.о. директора ДП «Артемсіль» Вікторія ЛУЦЕНКО. І в 2018 році вже навіть було зроблено декілька важливих кроків у цьому напрямку, але потім все зупинилося…

На сьогодні створена робоча група, яка постійно координує роботи на цьому туристичному об’єкті. Так, колектив дільниці гірничих робіт рудника №1,3 виконує благоустрій та облаштування підземної частини маршруту, щоб відвідувачі почували себе тут комфортно та безпечно.

Для підсилення освітлення, створення оригінальних візуальних ефектів, була налагоджена співпраця зі спеціалістами однієї з компаній, яка має певний досвід у цій сфері.

Зараз створення екскурсійного маршруту триває. Тож чекаємо на приємну подію в житті нашого колективу.

Олеся ГУБСЬКА.