Соляна шахта відкрила свої підземні скарбниці

Туристичний потенціал Донеч­чини – це  невичерпна скарбниця тревел-пригод та мандр. З року в рік тут відкриваються нові екскурсійні напрямки, організуються найцікавіші подорожі.

Один з таких маршрутів, розроблений в соляних галереях рудника №1 ДП «Артемсіль»  «Таємниці підземного соляного світу» було презентовано 30 березня 2021 року.

Мова про його створення тривала декілька років, але далі слів справа не рухалася. І лише за ініціативи нинішньої адміністрації підприємства при підтримці колективу соляників було виконано заплановані роботи, і туристичний об’єкт почав діяти. В ознаменування початку його роботи в шахті було встановлено пам’ятну дошку.

Як зазначила керівник підприємства Вікторія Луценко: «Хочу при­вітати колектив і подякувати за сумлінну працю. Завдяки професіоналізму, цілеспрямованості працівників, а також вмінню дбайливо зберігати традиції, ми змогли добитися успіхів у здійсненні наших планів та ідей. Тепер історичні підземні локації будуть відкриті для відвідування, і природні багатства нашого краю зможуть побачити всі бажаючі. Але ми на цьому не зупиняємося, наше підприємство має величезний туристичний потенціал».

Першими відвідувачами підземної екскурсії стали учасники урочистої презентації разом з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Кириленком, керівний склад ДП «Артемсіль» на чолі з Вікторією Луценко, голова Соледарської об’єднаної громади Євген Пластун, голова Бахмутської районної ради Світлана Кіщенко та інші.

Прямуючи соляними лабіринтами шахти, де створено безліч цікавих локацій з оригінальними світловими ефектами: прозорими монокристалами, музеєм солевидобутку та церковним музеєм – гості висловили своє захоплення від побаченого і подякували за незабутні враження.

Символічно, що цей об’єкт підприємство відкриває у свій ювілейний рік – 140-річницю з моменту початку роботи першого соляного рудника. Безумовно, він стане ще одним так званим «магнітом» на туристичній мапі Донецького краю.

Відділ комунікацій.