Корисні поради щодо використання солі

Нагадуємо нашим читачам, що зараз триває конкурс на кращій лайфхак щодо використання звичайної солі у різних сферах побуту.

Конкурс завершується 8 серпня і тим, хто хоче взяти в ньому участь, слід поквапитися. Для заохочення найбільшого числа конкурсантів ми пропонуємо нашій читацькій аудиторії деякі корисні поради щодо ефективного використання солі. Сподіваємося, вам вони будуть дуже цікаві.

Срібні прикраси блищать як нові

Якщо ваші срібні прикраси втратили свій попередній блиск, це можна легко виправити за допомо­гою звичайної солі. Приготуйте розчин наступним чином: налийте 250 мл води кімнатної температури і додайте туди 2 столових ложки звичайної повареної солі. Все це ретельно перемішайте до повного розчинення соляного мінералу. Потім помістіть у розчин срібні прикраси і вже за декілька хвилин їм повернеться їхній попередній вигляд.

Існує ще один спосіб чистки срібла. Можна натерти ювелірні вироби дуже дрібною сіллю, а потім промити їх водою і відполірувати м’якою фланеллю.

Курочка зі скоринкою

Звичайну курочку можна смачно приготувати в духовці, використовуючи сіль. Підготовлену до смаження курку, перш за все, слід натерти спеціями. Після цього помістити її на лист для жарки, на який попередньо насипана сіль. До речі, шар солі повинен повністю закривати площу поверхні. При цьому натирати курку сіллю не обов’язково, бо м’ясо візьме солі рівно стільки, скільки йому треба. Приблизно на це піде півкілограма солі. Коли птиця підсмажиться і буде повністю готова, можна виймати її з духовки. Такий спосіб допоможе утворитися піджаристій скоринці, а духовка залишиться майже чистою.

Мурахам це не сподобається

Як відомо, для господарів житла боротьба з мурахами може тривати роками. І не завжди перемога буде на стороні людей. Тому замість сильних хімічних препаратів слід спробувати простий трюк з сіллю. Просто посипте нею, або побризкайте її розчином пороги, дверні і віконні рами, а також інші місця, через які мурахи потрапляють у дім.

Справа в тому, що ці комахи великі ласуни, а ось ходити по солоним поверхням, посипаним сіллю, їм навряд чи сподобається. Такий спосіб буде дуже ефективно їх відлякувати.

Перемога над застудою

Пригадайте, коли в дитинстві у вас починалася ангіна, мама чи бабуся обов’язково використовували полоскання горла соляним розчином.

Рецепт для полоскання робиться таким чином: столову ложку солі слід повністю розчинити в склянці гарячої води. Коли вода охолоне, можна починати полоскання. І робите це треба не рідше трьох разів на день: вранці, по обіді та ввечері. Біль у горлі пройде дуже швидко – за один-два дні. Це дуже доступний і природній засіб лікування застуди, без використання антибіотиків.

Спасіння при комариних укусах

Літо – це прекрасна пора, коли можна провести свій вільний час на природі та біля мальовничих водойм. Але будь-який гарний відпочинок можуть дуже сильно зіпсувати звичайні комарі. Їхні укуси приносять, хоча і невелику, але всеодно шкоду здоров’ю, як дорослим, так і дітям. Нерідко саме малеча, відчуваючи сильний свербіж, починає розчісувати шкіру в місці укусу до ранки, яка потім може довго не загоюватися.

Звичайно ж, у наш час торговельні мережі рясніють безліччю засобів від комарів. Але, якщо вас чи вашу дитину все одно покусали, слід негайно протерти місця укусу солоною водою.

Також можна зробити олійно-сольовий компрес. В рослину олію всипати трохи солі і, змочивши нею ватний спонж, прикласти його до місця укусу. Набряк швидко зійде нанівець і вже не буде сильно вас турбувати.