Віртуальна версія привабить ще більше туристів

Нещодавно у популярного туристичного маршруту «Таємниці підземного соляного світу», який пролягає галереями першої соляної шахти Донбасу, з’явилася своя віртуальна 3D-версія. http://www.artyomsalt.com/pro-pidpriyemstvo/ekskursiyi/

Переглядаючи цей ролик, який є точною версією реального маршруту, можна, не виходячи з дому, віртуально відвідати всі локації цього цікавого туристичного об’єкту. До того ж, 3D-реальність дарує людині неймовірний ефект присутності в цих місцях і навіть передає атмосферу «Таємниць підземного соляного світу».

Майже кожен, хто здійснив подорож віртуальною версією, виявив бажання відвідати туристичний маршрут вживу, щоб не лише на екрані монітора, а і на власні очі побачити природні красоти соляної шахти. Таким чином, цей інноваційний проєкт заохочує ще більшу кількість людей приїхати до нас на екскурсію.

Нагадуємо, що ролик можна переглянути на офіційному сайти «Артемсолі» у розділі «Екскурсії». До речі, цей проєкт абсолютно безкоштовно створили талановиті програмісти на чолі з Сергієм Орликом – керівником студії «Travelbox VR».

Автор проєкта вважає, що в період пандемії перегляд таких віртуальних речей стає певною альтернативою реальних подорожей, хоча, звичайно ж, остаточно їх не замінить. До того ж, ці технології набагато цікавіші, ніж прості фото або відео.

На своїй сторінці в «Фейсбук» С.Орлик написав наступне: «Закончил работу над еще одним уникальным виртуальным 3D-туром. Уникальный – потому что таковой является сама локация: соляная шахта Соледара, Донецкая область (ДП «Артемсіль»). Туристический маршрут «Таємниці підземного соляного світу» расположен на глубине 200 метров. Аналогичных локаций в Украине нет. Пока везде грязь и слякоть – самое время экскурсии по такому маршруту».

Зі свого боку підкреслимо, що повністю підтримуємо таку думку Сергія Орлика, і з радістю чекаємо на нових реальних та віртуальних відвідувачів!

Олеся ГУБСЬКА.