Концепцію реформи будуть доопрацьовувати

На засіданні Національної ради реформ під головуванням Президента України Володимира Зеленського обговорювали ініціативи та концепцію реформи приватизації.

За інформацією пресслужби Офісу Президента, в Україні у державній власності перебувають 3,6 тисячі підприємств. Кожне п’яте з них – збиткове. При цьому заборгованість із зарплати в таких структурах становить 2,9 мільярди гривень. Саме тому було вирішено прискорити приватизаційний процес.

Як заявив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко, за участю Фонду підготовлено комплексний законопроект, який має зафіксувати процедуру передачі об’єктів у приватну власність, покращити процедуру приватизації та забезпечити її інституційну спроможність.

Як відомо, рішення про передачу об’єктів для приватизації, якщо на це є обґрунтовані причини, ухвалює Кабінет міністрів України. До цих причин Д. Сенниченко відносить наступне:

борги об’єкта перевищують 50% вартості його активів;

об’єкт використовується неефективно;

об’єкт використовується не за цільовим призначенням;

об’єкт перебуває в податковій заставі.

Як бачимо, ДП «Артемсіль» не підпадає під ці критерії. Тому, будемо сподіватися, підприємство не підпадає під першочергову приватизацію. Тож у соляників залишається певна надія.

На засіданні Національної ради реформ Президент висловив думку, що законопроєкт щодо приватизації ще не готовий до реалізації і його треба доопрацьовувати.

За матеріалами Agraveri.com