На зустрічах звітуватимуть про надання та використання коштів

Згідно Колективному договору кожні півроку (у лютому та серпні) адміністрація ДП «Артемсіль» та керівництво первинної профспілкової організації підприємства повинні спільно звітувати перед трудовим колективом про надання коштів та їхнє цільове використання.

Нагадаємо, що профспілковий бюджет складається з двох джерел. Це надходження у розмірі 1% від заробітної плати працівників підприємства (членські внески) та 1,4% – від фонду оплати праці.

Ще на початку літа адміністрація виступила з ініціативою проведення на всіх виробничих одиницях підприємства зборів трудових колективів з урахуванням адаптивного карантину. На них було запропоновано заслухати спільні звіти щодо надходження до профбюджету коштів і їхнього цільового використання. До речі, загальна сума за 2019 рік і перше півріччя 2020 року складає 9 561 000 гривень.

Для організації цих заходів і погодження термінів їх проведення адміністрація вела тривалі перемовини з керівництвом профспілки. За різних причин і обставин строки неодноразово переносились на інші дати. В свою чергу, адміністрація пішла назустріч проханню голови ППО Андрія Попова і погодилась не проводити зустрічі в його відсутність через відпустку або відрядження.

Згідно останніх домовленостей, звіти пройдуть у такі терміни:

рудник №1,3 – 21 вересня 2020 року,

рудник №4 – 22 вересня 2020 року,

рудник №7 – 23 вересня 2020 року,

рудник №8 – 24 вересня 2020 року,

ремонтно-будівельне управління – 28 вересня 2020 року,

допоміжний автотранспортний цех – 29 вересня 2020 року,

управління – 30 вересня 2020 року.

Щодо проведення зборів на виробничих одиницях, адміністрація ДП «Артемсіль» продовжує вимагати від ППО попередньо надати підтверджуючі документи про цільове використання коштів, відрахованих на культурно-масову, спортивну та оздоровчу роботу, як це передбачено пунктом 3 розділу Х Колективного договору. Адже через відсутність кошторисних документів звіт лишається прозорості і перетворюється у голослівне твердження.