29березня2024

Соляник

Щодо безпеки та здоров’я на роботі

У 2021 році Всесвітній День охорони праці присвячено залученню оновлених елементів системи безпеки здоров’я на роботі (БЗР), основи якої було визначено у Конвенції Міжнародної організації праці в 2006 році.

 Девіз Всесвітнього Дня охорони праці-2021: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР» цілком відповідає питанням сьогодення. З того часу, як на початку 2020 року пандемія COVID-19 перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту праці: від ризику передачі вірусу на робочих місцях, до ризиків безпеки здоров’я у соціальному значенні. Тому зміцнення систем БЗР повинно протидіяти нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням набутого досвіду у сфері праці.

На державному підприємстві «Артемсіль», у всіх його структурних підрозділах завжди приділяється велика увага питанням безпеки та здоров’я на роботі. Але сьогодні існуючі системи безпеки та здоров’я на роботі повинні діяти завдяки спільній праці зі службами відділу з питань цивільного захисту, охорони навколишнього середовища, техногенної безпеки та мобілізаційної роботи, медичної служби підприємства та відділу охорони праці.

Так, у ЗМІ підприємства, соцмережах вже була оприлюднена інформація про необхідність дотримання на кожному робочому місці безпечних умов праці, підвищення трудової і виробничої дисципліни, виконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці,  карантинних заходів та режимів згідно норм профілактики коронавірусу.         

Тож кожному керівнику та робітнику потрібно передбачати можливі ризики негативних ситуацій, готуватися та реагувати на питання, що виникають внаслідок запровадження заходів боротьби з коронавірусом та його наслідками. Наприклад, проблеми, які виникають у людей що перехворіли на коронавірус і, внаслідок важко перенесеного захворювання або спостерігання за перебігом хвороби своїх близьких, призводять до погіршення психоемоційного здоров’я.

Відділ охорони праці завжди відкритий до спілкування з представниками трудових колективів та профспілок підприємства «Артемсіль» щодо процесу діалогу та формування політики покращення безпеки і здоров’я на роботі, важливості створення стійких систем БЗР, які будуть сприяти зменшенню і попередженню поширення COVID-19 на робочому місці та в цілому сприяти покращенню психоемоційного стану працівників підприємства.

Юрій ГРИЩЕНКО,

начальник відділу охорони праці ДП «Артемсіль».

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова