Захист людей у надзвичайній ситуації – головне завдання

Другого липня в адмінбудівлі ДП «Артемсіль» пройшло планове відпрацювання можливої надзвичайної ситуації – евакуації робітників управління на випадок пожежі.

Рівно о 16 годині у приміщеннях АПК пролунала сигналізація. Згідно з ситуацією, по раніше розроблених маршрутах планів евакуації, працівники відділів вийшли за межі будівлі.

Відповідно до протоколу евакуації, розробленого у відділі з питань цивільного захисту, охорони навколишнього середовища, техногенної безпеки та мобілізаційної роботи, евакуація вважається проведеною вдало, якщо в достатньо короткий проміжок часу (від 5 до 10 хвилин) люди організовано, без паніки та скупчень залишають свої робочі місця та збираються за межами будівлі в установленому місці. Саме так і відбулося. Під час навчальної тривоги 272 особи покинули будівлю за 6 хвилин.

Керівництво та представники відділу ЦЗ, ОНС, ТБ та МБ, в цілому задоволені проведеними навчаннями, але деякі деталі все ж необхідно додатково усвідомити. Так, під час тривоги, коли лунає сигналізація, не слід закривати на замок приміщення (кабінети), та з легковажністю відноситися до відпрацювання евакуаційних заходів.

Захист людей у надзвичайній ситуації є найважливішим завданням всієї системи протипожежного захисту. Щоб бути спокійними за будь-які проблеми сьогодення – відпрацювання необхідних дій під час НС треба проводити регулярно та своєчасно.

 Євген КРАЙНЮК, начальник відділу з питань цивільного захисту, охорони навколишнього середовища,

техногенної безпеки та мобілізаційної роботи.