У Соледарі цього року першою народилася дівчинка

За інформацією провідного спеціаліста з державної реєстрації актів цивільного стану Соледарської міської ради Людмили Толстих, у 2019 році у нашій об’єднаній територіальній громаді з’явилося на світ 84 дитини.

 Поміж 84 новонароджених – 39 хлопчиків та 45 дівчаток. Якщо проаналізувати показники останніх двох років, коли Соледарська громада об’єднала значну територію та людей, то як правило, більше народжувалось дівчат. Наприклад, у 2017 році у Соледарській ОТГ із народжених 99 дітей було 52 дівчинки та 47 хлопчиків, у 2018 році народилось 48 дівчаток і 45 хлоп’ят. Першим малюком, який народився у січні 2020 року у нашій громаді була також дівчинка на ім’я – Уляна.

 До речі, найпоширенішими іменами, якими у 2019 році у Соледарській ОТГ називали дівчаток, були Софія, Єва, Анастасія. А найнезвичнішими жіночими іменами стали Амалія, Аміна, Меланія, Соломія, Зоряна, Лея, Глафіра, Лія. Серед чоловічих імен, якими соледарці та мешканці громади частіше називали новонароджених хлопчиків, були Єгор, Кирило, Данило, Матвій. А самими незвичними – Клим, Ренат, Зейнап.

 У той же час, в Соледарській об’єднаній територіальній громаді, яка зараз налічує близько 21 з половиною тисячі мешканців, у 2019 році померло 308 людей. На жаль, тенденція, коли рівень смертності перевищує рівень народжуваності, зберігається. Дуже хотілося б, щоб у майбутньому нарешті ця тенденція змінилась в іншу сторону.

 У минулому році у Соледарі було здійснено 42 актових записи про шлюб. Це трошки більше, ніж у 2018 році (37 шлюбів).

 Маємо надію, що цей рік поліпшить демографічну ситуацію в нашій громаді – народиться більше дітей та з’явиться ще більше щасливих сімей.

Олена ЗЕЛЕНА.