В Соледарській ОТГ народилося 92 дитини

За інформацією відділу державної реєстрації актів цивільного стану Соледарської міської ради демографічна ситуація в громаді за 2020 рік виглядала таким чином.

За рік у нас з’явилося на світ 92 дитини. Серед них 58 хлопчиків та 34 дівчинки. Якщо проаналізувати показники останніх трьох років, то у нашій громаді народжувалося більше представниць «слабкої» статі.

Наприклад, в 2019 році з 84 народжених дітей – 45 дівчаток та 39 хлопчиків, у 2018 році з 93 народжених – 48 дівчаток та 45 хлопчиків, а у 2017 році з 99 новонароджених – 52 дівчинки та 47 хлоп’ят. Першою дитиною, що з’явилася на світ в нашій громаді в січні цього року була дівчинка – Анастасія.

Зазначимо, що статистичні дані по народжуваності за минулий рік мають невелику похибку, оскільки батьки мають право реєструвати своїх малюків за місцем народження, зокрема, в сусідньому Бахмуті.

До речі, найпоширенішими іменами, якими минулоріч у Соледарській ОТГ називали дівчат, були: Уляна, Поліна, Мирослава, Дарина, Марія, Діана. А найоригінальнішими іменами стали: Теона, Евеліна, Яся, Соломія. Найпоширенішими чоловічими іменами були: Максим, Микита, Матвій, Тимофій, Ілля, Михайло, Олексій. А самими незвичними стали Іларіон, Ерік, Каміль, Ельдар, Єлисей, Дамір, Мирон.

Якщо проаналізувати статистику смертності, то у 2020 році померло 343 жителя Соледарської ОТГ. На жаль, тенденція, коли рівень смертності людей перевищує рівень народжуваності, продовжує зберігатися.

У 2020 році у відділі державної реєстрації актів цивільного стану Соледарської ОТГ було зареєстровано 23 шлюби. Це майже в двічі менше, ніж у 2019 році. Така ситуація була пов’язана з високосним роком, а також з карантинними обмеженнями і забороною проводити урочистий обряд реєстрації шлюбу та інші масові заходи.

Олена ЗЕЛЕНА.