Цього року першою народилася дівчинка

Як повідомив спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану Соледарської міської ради, демографічна ситуація в громаді у 2021 році виглядала наступним чином.

За 2021 рік в Соледарській громаді народилася на світ 51 дитина. Серед них 34 хлопчика та 17 дівчинок. Якщо проаналізувати показники останніх двох років, то у нашій громаді народжувалося більше представниць «слабкої» статі. А у 2021 році ця тенденція змінилась в інший бік.

Наприклад, в 2020 році з 92 новонароджених – 58 дівчаток та 34 хлопчика, у 2019 році з 84 новонароджених – 45 дівчаток та 39 хлопчиків. Першою дитиною, яка з’явилася на світ в нашій громаді в січні цього року, була дівчинка.

Зазначимо, що статистичні дані по народжуваності за минулий рік мають невелику похибку, оскільки батьки мають право реєструвати своїх малюків за місцем народження, зокрема, в сусідньому Бахмуті.

До речі, найпоширенішим іменем, яким минулоріч у Соледарській ОТГ називали дівчат, було Єва. А найрідшими іменами стали: Аріна, Варвара та Олівія. Найпоширенішими чоловічими іменами були: Максим, Микита, Єгор, Артем. А самими незвичними стали Алан, Аслан, Макар та Рінат.

Якщо проаналізувати статистику смертності, то у 2021 році померло 420 жителів Соледарської ОТГ. На жаль, тенденція, коли рівень смертності людей перевищує рівень народжуваності, продовжує зберігатися.

У 2021 році у відділі державної реєстрації актів цивільного стану Соледарської ОТГ було зареєстровано 36 шлюбів. У порівнянні з 2020 роком – це майже вдвічі більше.

Олена ЗЕЛЕНА.