28березня2024

Соляник

На честь перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 та 9 травня в Соледарі відбулось декілька урочис­тих заходів на честь Дня Пам’яті та Примирення, а також Перемоги у Другій світовій війні. 

 

В перший день святкового марафону в селищі Дворіччя біля братської могили загиблих воїнів 52-ї стрілецької девізії та 10-го танкового корпусу, які визволяли наше міс­то у лютому 1943 року, відбувся мітинг. Він був присвячений 73-й річниці перемоги нашого народу над німецьким нацизмом у Другій світовій війні. 

На заході були присутні представники адміністрації ДП «Артемсіль» на чолі з заступником директора підприємства Вадимом Зеленим. Також в урочистостях взяли участь голова первинної профорганізації колективу соляників Андрій Попов, працівники виробничих одиниць «Артемсолі», керівники Соледарської громади, учні ЗОШ №13 і Соледарського професійного ліцею, громадські активісти, жителі громади.

Усі учасники мітингу акцентували увагу на важливості цієї історичної події, коли світ було визволено від німецького нацизму. Представників наступних поколінь та молодь закликали не забувати якою дорогою ціною була здобу­та перемога. Зворушливим моментом свята стала хвилина мовчання, якою вшанували загиблих воїнів. Люди поклали до гранітних плит монументу живі квіти.

9 травня об 11 ранку багатолюдна колона городян: працівників підприємств та бюджетних установ міста, ветеранів війни та праці, учнів шкіл та профліцею, разом з очильниками громади та першими керівниками ДП «Артемсіль» пройшлась ходою від Свято-Преображенського храму до обеліску слави у міському парку відпочинку.

Саме там відбувся мітинг пам’яті, на якому виступили заступник директора ДП «Артемсіль» Вадим Зелений та голова первинної профспілкової організації підприємства Андрій Попов. Вони щиро привітали соледарців та соляників зі святом Перемоги, побажали всім щастя, злагоди та добробуту, а нашій країні – миру і процвітання. 

Протоієрей Костянтин Лісняк провів поминальний молебн за загиблими воїнами. Учасники мітингу згадали усіх полеглих хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятника. 

Свято продовжилось концертом колективів художньої самодіяльності МЦК та НТ, Соледарської музичної школи, виставками дитячих творчих робіт, конкурсом на кращій малюнок на асфальті та масовим гулянням.

Відділ комунікацій зі ЗМІ.

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова