29березня2024

Соляник

На службі у промислового виробництва

Ремонтно-будівельне управління є одним із структурних підрозділів ДП «Артемсіль». Вже цієї неділі, 11 серпня,  його робітники разом з колективами будівельних цехів рудників та спеціалістами відділу капітального будівництва підприємства будуть святкувати своє професійне свято.

 

Напередодні цього дня ми поспілкувалися з начальником РБУ Андрієм Трилєвським стосовно результатів роботи. За його інформацією, з початку року колективом ремонтно-будівельного управління виконано великий обсяг робіт. В дитячому ПЗВ та О «Райдуга» ще до початку оздоровчого сезону оновлено крівлю будівель, відремонтовано санвузол у корпусі загону №5, покладено тротуарну плитку біля корпусу загону №8. Виконання цих робіт покращило умови проживання дітей, які влітку тут відпочивають.

Як відомо, крім «Райдуги» ремонтники обслуговують багато інших важливих об’єктів виробничої сфери та соціального призначення. Таких, як склади ВМТЗ, ДАТЦ, спорткомплекс, адміністративна будівля управління. До речі, ще у травні (під час зупинки роботи підприємства) працівники РБУ виконали заміну системи резервного водопостачання будівлі інженерного корпусу.

Також зараз продовжується капітальний ремонт надшахтної будівлі рудника №4 (на фото). Тут розбирають стару цегляну кладку, яка знаходиться в аварійному стані, посилюють металеві конструкції каркасу, демонтують залізобетонні міжповерхові перекриття, обшивають споруду профлистом.  Якісне виконання цих монтажно-будівельних робіт дозволить значно продовжити термін експлуатації цього промислового об’єкту.

Чималий обсяг робіт виконують будівельники на руднику №1,3. Тут завершуються роботи з утеплення дільниці з розфасовки та затарювання солі. До початку опалювального сезону ці роботи планують завершити.

Триває ремонт покрівлі приміщення дільниці з помелу, переробки та навантаження солі рудника №8 та приміщення дільниці з брикетування та розфасовки солі рудника №4. В ході виконання програми з енергозбереження, більша частина зовнішнього та внутрішнього освітлення спорткомплексу вже замінена на енергозберігаючі світильники.

На руднику №8 робітники ремонтно-будівельного управління працюють над виконанням ремонту вентилятора головного провітрювання. Вони замінюють зношені металеві конструкції дифузора. На цій виробничий одиниці капітально ремонтують транспортну галерею, яка проходить від скіпового стовбура до дільниці з помелу, переробки та навантаження солі. Тут очищають і фарбують металеві частини конструкцій.

Окрім цих робіт, працівники допоміжної дільниці РБУ забезпечують рудники пиломатеріалами для обробки вагонів.  Робітники ремонтно-механічного цеху РБУ виготовляють необхідні запасні частини до виробничого обладнання усіх рудників.

На сьогодні в РБУ працює 129 робітників. Зі своєю головною задачею – утриманням в робочому стані будівель та споруд виробничих одиниць «Артемсолі» вони успішно справляються.

З нагоди професійного свята колектив підприємства та керівництво вітають будівельників, та усіх працівників ДП «Артемсіль», які мають відношення до цієї професії, зі святом. Щиро дякують їм за повсякденний труд і бажають щастя, здоров’я, миру, злагоди та подальших успіхів в їх нелегкій праці!

Олеся ГУБСЬКА.

 

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова