25квітня2024

Соляник

Ліквідатори врятували світ від ядерної загрози

Щороку в цей день ми згадуємо події 34-річної давності, коли потужний вибух четвертого ядерного реактора на Чорнобильській атомній електростанції назавжди змінив наш світ і наше уявлення про мирний атом.

Так сталося, що Україна прийняла на себе головний удар. Саме наша країна відчула на собі страшні наслідки цієї катастрофи. Вмить масштабні території родючих земель стали непридатними для подальшого на них проживання і господарювання. А згодом у мільйонів наших співвітчизників виникли тяжкі захворювання, пов’язані з забрудненням навколишнього середовища ядерними відходами. На жаль, дехто з людей отримав інвалідність, а дехто помер від променевої хвороби.

Чорнобиль став великою трагедією в історії всього людства. Водночас він показав світу багато прикладів справжнього героїзму, мужності і самопожертви, коли сотні тисяч людей  – спеціалістів з різних галузей, ціною власного здоров’я і навіть життя ліквідовували наслідки катастрофи.

Серед них були і наші земляки – мешканці громади, робітники ДП «Артемсіль». На сьогодні на підприємстві працює семеро соляників, які мають статус ліквідаторів наслідків аварії. З нагоди чергової річниці ми висловлюємо їм свою найщирішу подяку за те, що врятували світ від ядерної загрози. Зичимо їм міцного здоров’я, життєвого оптимізму, щасливого довголіття, турботи від держави і суспільства!

 Хай ніколи в історії людства більше не повториться така страшна трагедія!

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова