Збереження природи – справа всіх і кожного

Завтра, 5 червня у багатьох країнах відзначать День довкілля. Його ціль – привернути увагу світового загалу до проблеми забруднення навколишнього середовища, що виникло внаслідок непродуманої господарської діяльності людини.

Сьогодні екологічні теми обговорюють на найвищих рівнях науковці, освітяни, економісти, виробники та інші. В решті решт людство починає замислюватися над збереженням природи, бо очевидними стають наслідки збільшення викидів парникових газів, необачної вирубки лісів, неналежного зберігання шкідливих відходів, відсутності переробки відпрацьованих матеріалів та інше.

У ДП «Артемсіль» охороні довкілля завжди приділяли і приділяють значну увагу. Одним з напрямків діяльності є озеленення промислових зон виробничих одиниць підприємства. Завдяки цьому території рудників виглядають затишними і зеленими. Так, нещодавно на руднику №7, за ініціативи соляників, висаджено молодий сад фруктових дерев. До речі, саджанці безкоштовно надав один із робітників рудника. Завдяки правильному догляду молоді яблуньки, черешні та вишні вже успішно прижилися і, навіть зацвіли (на фото).

Як відомо, коли відбувається очищення природи, збільшується поголів’я диких тварин і птахів. Інколи представники дикої фауни навіть починають жити поряд з людьми. Буває, що сусідство призводить до знищення врожаю, пошкодження дерев. Але, погодьтесь, спостерігати за тваринами у їх звичайному природному середовищі – це справжнє задоволення. Ось і сімейство зайців, які облюбували територію рудника №7, відчуває себе тут дуже привільно, і навіть, вже стало місцевим придбанням.

Тож хай всесвітній День довкілля стане добрим приводом для кожного з нас замислитися, наскільки важливо зберігати природу і що саме ми можемо для цього зробити.

Відділ комунікацій.