Згадуючи події тієї війни

15 лютого українці згадали події війни в Афганістані, коли саме в цей день у 1989 році обмежений контингент радянських військ остаточно покинув територію цієї країни.

Минуло вже 32 роки… З часом притуплюється біль навіть від глибоких ран та гірких безповоротних втрат. Але в людській пам’яті залишаються жити спомини про цю жорстоку неоголошену війну.

На долю покоління молодих людей 80-х років минулого сторіччя випало багато нелегких випробувань. У мирний для нашої країни час вони опинилися в центрі воєнних подій, і сповна відчули горя і страждань, воюючи на чужій землі. Незважаючи на молодість, відсутність достатнього досвіду, вони проявили стійкість та героїзм. Багато хто з наших співвітчизників отримав тяжкі поранення. А комусь не довелося живим повернутися до рідного дому. Пам’ять про них залишається в наших серцях!

У неділю 14 лютого, напередодні Дня виводу військ з Афганістану, соледарські воїни-афганці, серед яких чимало робітників ДП «Артемсіль», а також керівництво міської влади, представники громадськості, соляники провели мітинг біля пам’ятника у центральному сквері.

Учасники заходу згадали імена наших земляків – солдат і офіцерів, що загинули в ході афганської війни. До пам’ятника було покладено букети живих квітів.

До речі, в ДП «Артемсіль» на сьогодні працює 17 чоловіків, які в різні роки служили на території інших воюючих країн і мають статус воїнів-інтернаціоналістів. Традиційно напередодні цієї дати вони отримали матеріальну допомогу.

Відділ комунікацій.