Екологічна безпека – найважливіша проблема сучасності

Щороку у третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. Його ціль – привернути увагу громадськості до  проблем збереження природних ресурсів та їх раціонального використання.

Щодо ДП «Артемсіль», то на нашому підприємстві завжди приділяється значна увага питанням екологічної безпеки. Кожна виробнича одиниця та структурний підрозділ має свій план природоохоронних заходів, який регулярно виконується.

Так, щорічно навесні соляники наводять порядок та проводять санітарну очистку промислових зон рудників та прилеглих територій. На цих дільницях збирається та вивозиться сміття, обрізаються сухі гілки дерев, які можуть створювати небезпеку. Ліквідується сухостій, на клумбах висаджуються декоративні рослини.

Виконання цих та інших робіт значно покращує екологічну ситуацію не лише на нашому підприємстві, а й у всьому місті. Благоустрій територій є значним внеском соляників в охорону природи рідного краю.

Вітаючи всіх з Днем довкілля, нагадуємо, що кожен з нас може зробити свій особистий внесок у покращення екологічної ситуації в країні. Це роздільний збір та сортування побутових відходів, повна або часткова відмова від пластику, дбайливе ставлення до флори і фауни та інше.

Вікторія УСІК,

інженер з охорони навколишнього  середовища.