35-ті роковини Чорнобильської трагедії

35 років тому Чорнобильська атомна електростанція стала сумнозвісним символом найстрашнішої в історії людства техногенної катастрофи.

Її трагічні наслідки торкнулися життя мільйонів громадян, переважно з країн Східної Європи. При цьому Чорнобиль ясно дав зрозуміти світові, що будь-яка ядерна аварія не має ніяких кордонів.

Коли 26 квітня в далекому 1986 році на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний вибух, у повітря потрапило 20 тонн ядерних відходів, смертоносних для всього навколишнього середовища. Ця страшна аварія вмить змінила долі мільйонів людей, які вимушені були назавжди полишити свої домівки і змінити свій звичайний уклад життя. Але найстрашнішим став негативний вплив радіаційного забруднення на стан здоров’я кількох поколінь українців і унеможливлення протягом багатьох років проводити будь-яку життєдіяльність на цій території.

Водночас ця трагедія продемонструвала світу приклади незрівнянної мужності та героїзму багатьох людей. Відразу ж після вибуху на ліквідацію його наслідків було направлено представників самих різних професій, які добровільно погодилися допомогти. Серед них були робітники атомної станції, пожежники, воєнні, медики та інші. Ризикуючи власним здоров’ям та життям, ці герої зводили до мінімуму наслідки катастрофи, надавали допомогу постраждалим, відроджували забруднену радіацією територію. Низький їм уклін!

у числі ліквідаторів були і представники ДП «Артемсіль». Вони – гордість нашого підприємства і усієї Соледарської об’єднаної громади. На жаль, декого з них вже немає в живих. На сьогодні ж у колективі соляників успішно трудиться шість робітників, які свого часу захистили світ від розповсюдження ядерної загрози. Усі вони гідно пройшли через ці жахливі випробування, вистояли і зараз продовжують приносити користь суспільству та країні.

З нагоди 35-х роковин аварії на ЧАЕС бажаємо всім ліквідаторам міцного здоров’я, сімейного благополуччя, щастя, миру, злагоди та процвітання. Щиро дякуємо вам за те, що багато років тому ви гідно виконали свій службовий та громадянський обов’язок перед лицем ядерної загрози. Людство буде пам’ятати вашу мужність, незламність та самопожертву!

Відділ комунікацій.