Корисна справа з солодким смаком

19 серпня в Україні відзначають свято люди, які професійно або за покликом душі займаються такою корисною справою, як бджільництво.

З давніх часів для українців це був традиційний промисел. В наші дні він став добре розвиненою галуззю сільського господарства, з довгою історією, що сягає доби Київської Русі. Тому не дивно, що сьогодні Україна займає перше місце з виробництва меду серед країн Європи та третє – серед всіх країн світу.

Ні для кого не секрет, що, ми, українці, любимо поласувати медом і добре на ньому знаємось. Навіть, вміємо розрізнити його окремі види за смаком, кольором та консистенцією. І, мабуть, у кожного з нас є свій найулюб­леніший його сорт – будь-то липовий, акацієвий, гречаний, соняшниковий, карпатський та інші. Останок літа асоціюється в нас зі збором ароматного меду, який на свято Яблучного Спасу стає головною прикрасою столу.

У трудовому колективі ДП «Артемсіль» є чимало людей, які успішно займаються бджільництвом і отримують від цього заняття не лише певний прибуток, але й велике задоволення. Тож вітаємо усіх пасічників з сьогоднішнім святом! Бажаємо їм здоров’я, добра, миру та наснаги!

Відділ комунікацій.