Соляники згадали загиблих воїнів 52-ї стрілкової дивізії

4 лютого, до 79-ї річниці боїв за солерайон, представники Соледарської об’єднаної територіальної громади, робітники колективу ДП «Артемсіль» та ветерани поклали квіти до пам’ятників загиблим воїнам.

Делегація побувала в селищі Двуріччя, на станції Сіль, в селищі Білокам’янка, а також в соледарському міському парку відпочинку. Вони вшанували пам’ять воїнів 52-ї стрілкової дивізії та 10-го танкового корпусу, які звільняли нашу землю від нацистських окупантів у роки Другої світової війни.

Ця військова операція по визволенню Донбасу в лютому 1943 року, на жаль, закінчилася поразкою нашої армії. На той час окупанти виявилися сильнішими, і спроба визволення була настільки невдалою, що в районі станції Сіль та інших населених пунктів загинули тисячі радянських воїнів. Їхні рештки покояться зараз в братських могилах.

А остаточне визволення нашого краю від загарбників відбулося лише в вересні 1943 року. Але пам’ять про операцію «Скачок» та її героїчних учасників назавжди залишилася в серцях людей.

Після Другої світової війни соледарці не раз приймали у себе в гостях колишніх бійців 52-ї стрілкової дивізії і 10-го танкового корпусу. Про ці зустрічі свідчать світлини та спогади, які передаються з покоління в покоління. На сьогодні ж, на жаль, не залишилося в живих жодного з тих ветеранів.

Вічна пам’ять героям!