Щасливі діти відпочивають в «Райдузі»

Минулої неділі в дитячий здравниці соляників «Райдуга» урочисто відкрили першу зміну, а отже й увесь оздоровчий сезон літа – 2019.

 

На свято до дітей завітало багато гостей з числа перших керівників ДП «Артемсіль». Серед них – виконувач обов’язків директора підприємства Юрій Товстокоренко, голова первинної профспілкової організації Андрій Попов, голови профспілкових комітетів рудника №1,3 та управління Павло Шевелев і Олексій Бабкін, голова профкомітету РБУ Любов Пересічна, директор ОШ №13 Сергій Лотохов, директор Парасковіївської школи Вікторія Сидорова та інші.

Відкриваючи зміну, Юрій Товстокоренко нагадав дітям, що дорослі – робітники рудників «Артемсолі» та РБУ приклали багато зусиль для того, щоб забезпечити їм якісне дозвілля в улюбленому центрі. З року в рік тут ремонтують корпуси, покращують побутово-санітарні умови проживання. Так, в цьому сезоні проведена робота по оновленню обладнання кухні, а саме жарочних шаф, електропічок та холодильних шаф. У корпусі п’ятого загону встановлено санвузол. Соляники дбають про те, щоб дитячий відпочинок був безпечним, повноцінним, цікавим, і цей сезон не є винятком. Очільник підприємства побажав усім доброго здоров’я, веселого настрою та гарних канікул.

 Голова ППО Андрій Попов поздоровив дітей з відкриттям оздоровчого сезону та святом Івана Купали, який відзначали саме в цей день. Він пообіцяв, що зміна буде наповнена всілякими сюрпризами – мега-дискотеками, фаєр-шоу, майстер-класом ліплення з глини та іншими цікавинками. А наприкінці серед тих дітей, хто повністю провів у «Райдузі» всю зміну, обов’язково буде розіграна лотерея з цінними призами.

Директор ПЗО та В «Райдуга» Юлія Філіппова привітала усіх присутніх зі святом початку зміни. Побажала дітям познайо­митися тут з новими друзями і знайти заняття до душі. Юлія Анатоліївна передала привіт від заступника директора підприємства Вадима Зеленого і переказала його слова: «Дорогі діти, «Радуга» – це усі ви. Вона буде саме такою, якою зробите її ви. Розмалюйте «Райдугу» яскравими фарбами і весело проведіть тут свій вільний час!».

Усі виступи гостей з привітанням та побажанням діти зустрічали гучним «Спасибі» та дружніми оплесками. До речі, на першу зміну приїхало відпочивати 239 дітей віком від 7 до 17 років. Їх розміщено по восьми загонах. На дітей чекає повноцінне п’ятиразове харчування, яке завжди намагаються урізноманітнити.

Зміна триватиме 18 днів і закінчиться 22 липня. Вона пройде під гаслом: «Щасливі діти». Увесь цей час з «радужанами» будуть працювати талановиті вожаті, які мають досвід педагогічної праці. Старшим вихователем «Райдуги» є Лариса Лотохова, методистом – Світлана Опришкова, музичним керівником – Павло Хижняк, звукооператором – Іван Дубровкин.

Саме завдяки цьому зірковому складу творчого колективу, а також іншим учасникам з нагоди свята на сцені «Райдуги» відбулося два концерти – вожатський та дитячий. До їх програм увійшли яскраві вокальні, танцювальні виступи, були й оригінальні веселі номери розмовного жанру.

На відкриття приїхало чимало глядачів – батьків, рідних та знайомих дітей. Їх відгуки щодо самих концертів та, взагалі, організації дитячого відпочинку в ПЗО та В «Райдуга» були самими позитивними.

Зміну розпочато! Щасливих канікул, «радужани»!

Леся ПІДГАЙСЬКА.