28березня2024

Соляник

У ході відкритого діалогу адміністрації з колективом

У середу, 27 січня в.о. директора ДП «Артемсіль» Вікторія ЛУЦЕНКО та очільник ППО Андрій ПОПОВ здійснили робочу поїздку на рудник №1,3, в ході якої  вони зустрілися з колективом дільниці з розфасування та затарювання солі.

Нагадаємо, відкритий діалог між сторонами відбувся за спільним бажанням керівників адміністрації та профспілки підприємства. Обговорювали складну ситуацію щодо припинення подальшої експлуатації обладнання вищезазначеної дільниці. Як відомо, рішенням профільного міністерства з 5 березня припиняється випуск фасованої продукції на обладнанні, що встановлено в цеху у 70-80-ті роки минулого сторіччя, тому воно морально і фізично застаріло.

На зустрічі керівники представили своє бачення вирішення надскладного питання працевлаштування людей, чиї професії стають незатребуваними. Для мінімізації наслідків цієї процедури було вирішено провести ще одну акцію щодо добровільного звільнення робітників пенсійного, а також непенсійного віку з виплатою їм певних грошових компенсацій.

Дана пропозиція діє для всіх без винятку підрозділів та структурних одиниць підприємства, для представників робочої групи та інженерно-технічного персоналу. Акцію планують провести з 16 по 26 лютого 2021 року. Головне її завдання – не залишити взагалі без засобів існування тих, кому неможливо буде запропонувати роботу.

Звертаючись до робітників дільниці з розфасування та затарювання солі, голова первинної профспілкової організації Андрій Попов закликав усіх зважено підійти до можливості такого кроку. Він також наголосив, що патріотизм – це не лише старанна багаторічна праця на підприємстві, але й розуміння нинішньої складної ситуації. На питання щодо суми компенсації тим, хто полишить свою трудову діяльність, на зустрічі була дана відповідь, що це залежить від кількості таких людей.

З моменту оголошення акції (28 січня) і включно до 9 лютого, кожен бажаючий може звернутися до свого керівника підрозділу, і далі адміністрація і профспілкова організація протягом одного дня проведуть перемовини щодо конкретної суми компенсації. З 10 по 15 лютого робітники повинні підтвердити свій намір, і з 16 по 26 лютого буде тривати період самої акції.

Тим робітникам, чиї професії скорочуються, буде запропоновано вакантні робочі місця. Якщо жодна з цих вакансій людину не влаштує, то робітнику буде надано повідомлення про звільнення. Адміністрація і профспілкова організація зацікавлені у видачі якомога меншої кількості таких повідомлень. Якщо ж скорочення не можна буде уникнути, то з 1 березня у такого робітника буде можливість відпрацювати два місяці, протягом яких йому буде запропоновано додаткові наявні на той час вакансії. І лише після цього можна буде стати на облік до центру зайнятості.

Щодо оновлення виробництва, то проведення процедури торгів на закупівлю нового обладнання заплановано у першій половині цього року. До речі, минулого разу на придбання, монтаж і введення в експлуатацію виробничої лінії БЕТТІ на руднику №4 по випуску нового виду пакованої солі пішло дев’ять місяців.

В ході робочої зустрічі соляники задали першому керівнику підприємства Вікторії Луценко та профспілковому лідеру Андрію Попову різні питання і отримали на них відповіді. Відкритий діалог був на користь двом сторонам, адже вихід зі складної ситуації, в якій зараз перебуває ДП «Артемсіль», можна знайти, лише об’єднавши зусилля. Цей діалог буде продовжено. І подібна зустріч відбудеться на руднику №8.

Відділ комунікацій.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова