28березня2024

Соляник

В умовах карантину та економічної нестабільності

З початку року пройшло вже більше чотирьох місяців. Цей надзвичайно складний період був багатий на різні події, які, беззаперечно, увійдуть у історію.

Перш за все, він запам’ятається аномально теплою погодою взимку, внаслідок чого в ДП «Артемсіль» знизилося виробництво і реалізація солі меленої без пакування. А вже весною на Україну і на весь світ насунулася загроза розповсюдження коронавірусної інфекції. Через це було запроваджено безпрецедентно суворі карантинні обмеження майже у всіх сферах людської діяльності.

Про те, яких виробничих показників вдалося досягти нашому підприємству у цей період, редакції повідомили спеціалісти планово-економічного відділу. За їх інформацією, з початку 2020 року і до травня рудниками ДП «Артемсіль» було видано на-гора 331,4 тисячі тонн солі. Це складає 38,5% до відповідного періоду минулого року.

Щодо асортименту продукції, то солі меленої з противозлежувальною добавкою, навалом, було вироблено 55,5 тисячі тонн (10% – до рівня чотирьох місяців 2019 року). Солі меленої без добавок, навалом, – 134,6 тисячі тонн (94,3%). Менше, ніж торік відвантажено споживачам і солі в МКР – 11,1 тисячі тонн (34% – до аналогічного періоду минулого року). Солі, затареної в мішки – 47,5 тисячі тонн (73,9%). Соляних брикетів – 3,4 тисячі тонн (81%).

В той же час по деяких видах продукції соляникам все ж вдалося збільшити обсяги виробництва. Це стосується солі фасованої, якої було реалізовано 71,4 тисячі тонн (133,5%). Соляних блоків – 1,2 тисячі тонн (120%) та йодованої солі – 22,1 тисячі тонн (114,5%).

З огляду на результати роботи підприємства, наказом в.о. директора в ДП  «Артемсіль» було впроваджено режим жорсткої економії ресурсів, яким передбачено вжити конкретних заходів. В тому числі, тимчасово припиняються (за винятком надзвичайних випадків) відправки у відрядження спеціалістів, якщо поїздки не пов’язані з основною виробничою діяльністю підприємства.

Також з метою економії грошових коштів на підприємстві тимчасово забороняється керівникам та їх підлеглим використовувати службовий транспорт для поїздок до місця роботи та в зворотному напрямку.

Після тривалих канікул, які завершилися 18 травня, колективи виробничих одиниць і структурних підрозділів ДП «Артемсіль», крім рудника №7, де зараз закінчується проведення планового ремонту, поновили видобуток, переробку та відвантаження солі споживачам. Як і завжди у цей період міжсезоння, підприємство працює за скороченим робочим графіком.

Відділ комунікацій.

 

Сайт газети "Соляник" ДП "Артемсіль". 

Адміністратор та контент-менеджер сайту Вікторія Губанова